Evenimentul Zilei > Justitie > Au început să fie arestați primarii de comune! Primar din Sălaj arestat pentru 30 de zile pentru s-a folosit de funcție ca să construiască două puțuri de FÂNTÂNĂ
Au început să fie arestați primarii de comune! Primar din Sălaj arestat pentru 30 de zile pentru s-a folosit de funcție ca să construiască două puțuri de FÂNTÂNĂ

Au început să fie arestați primarii de comune! Primar din Sălaj arestat pentru 30 de zile pentru s-a folosit de funcție ca să construiască două puțuri de FÂNTÂNĂ

În vizorul procurorilor au început să intre și primarii unor comune, care sunt acuzați de fapte de mică corupție.

Curtea de Apel Cluj a menținut, marți, mandatul de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, emis de Tribunalul Sălaj pe numele primarului comunei Marca, Dan Ioan Șumălan (foto), acuzat că ar fi primit foloase nelegale.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, l-au reținut vinerea trecută pe Șumălan, pentru 24 de ore. În propunerea de arestare preventivă, anchetatorii arată că primarul a primit pentru el și pentru membrii familiei sale, foloase necuvenite, reprezentând suma de 23.000 de lei, de la o firmă cu care primăria din Marca avea contracte în derulare.

În schimbul derulării ”în liniște” a contractelor, patronul firmei respective a acceptat să sape un fuț pentru o fântână în curtea tatălui primarului Șumălan. De la acest puț au fost alimentate cu apă, casa primarului, casa tatălui acestuia precum și casa parohială a preotului din Marca. Procurorii din Sălaj susțin că valoare acestui puț de fântână a fost de 20.000 de lei, din care a a fost achitată suma de 10.000 de lei, de către Parohia Ortodoxă din Marca.

Primarul Șumălan nu s-a mulțumit doar cu atât. În 2014, a pus respectiva firmă să îi mai sape un alt puț de adâncime, pe un teren, proprietate personală, unde exista o cultură de cătină. Pentru acest puț, primarul a plătit doar 10.000 de lei, deși costul lui era de 23.000 de lei.

Procurorii mai susțin că firma respectivă a acceptat să sape cele două puțuri deoarece a primit lucrări cu încredințare directă din partea Primăriei Marca.

Un alt primar arestat a domiciliu

Procurorii din Sălaj fac ceea ce mulți colegi de-ai lor nu fac, și anume, se uită și spre primăriile de comună unde corupția este în floare. În cursul săptămânii trecute, un alt primar din județul Sălaj a fost arestat la domiciliu. Este vorba despre primarul Maghiar Isaia, care conduce destinele comunei Bălan.

Maghiar Isaia este acuzat că a produs un prejudiciu de 140.000 de lei, prin încheierea unor servicii de deszăpezire pentru anii 2014 și 2015.