Evenimentul Zilei > Actualitate > Au găsit cel mai bizar caz din lume! Molima evoluează? 5 ipoteze-bombă
Au găsit cel mai bizar caz din lume! Molima evoluează? 5 ipoteze-bombă

Au găsit cel mai bizar caz din lume! Molima evoluează? 5 ipoteze-bombă

Unul dintre cele mai ciudate cazuri de infectare cu noul coronavirus a fost înregistrat în Argentina.

La această oră, autorităţile de la Buenos Aires încearcă să rezolve ceea ce pare a fi o enigmă greu de descifrat.

În prim-plan apar 57 de marinari contaminaţi cu noul coronavirus după ce au petrecut 35 de zile pe mare.

Bizareria este legată de faptul că tot echipajul fusese testat negativ înainte de a pleca pe mare, notează AFP, citată de Agerpres.

Este vorba despre marinarii de pe vasul de pescuit Etchizen Maru, care a revenit în port după ce unii dintre pasageri săi au prezentat simptome tipice de COVID-19.

Oficialii provinciei Tierra del Fuego au confirmat că 57 de marinari dintre cei 61 au fost testaţi pozitiv la coronavirus după ce au fost supuşi unui nou test.

Marinarii au efectuat o carantină obligatorie de 14 zile într-un hotel din Ushuaia şi înainte au fost supuşi unor teste ale căror rezultate au ieşit negative.

Comitetul pentru operaţiuni de urgenţă al provinciei au transmis că doi dintre aceştia au fost testaţi negativ, iar alţi doi aşteaptă rezultatul testului.

Doi marinari au fost internaţi în spital, în timp ce restul au rămas la bord. Ce a spus Alejandra Alfaro, directorul serviciilor de Sănătate din Tierra del Fuego?

„Este dificil să stabilim modul în care acest echipaj a fost contaminat, ştiind că, timp de 35 de zile, nu a avut niciun contact cu uscatul şi că alimentarea s-a făcut la ieşirea din portul Ushuaia”, a declarat ea.

O echipă de specialişti studiază „cronologia simptomelor în rândul echipajului pentru a stabili cronologia contaminărilor”.

La rândul său, şeful serviciului de boli infecţioase de la Spitalul regional Ushuaia, Leandro Ballatore, este contrariat.

El a subliniat că acest „caz care scapă oricăror descrieri din publicaţiile de specialitate, pentru că o perioadă de incubaţie atât de lungă nu a fost descrisă nicăieri”.

„Încă nu putem explica cum au apărut simptomele. Este ceva frapant, dar am stabilit cinci ipoteze pe care trebuie să le terminăm de evaluat înainte de a stabili ce s-a întâmplat”, a completat acesta.

Argentina a depăşit duminică 100.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar numărul morţilor a ajuns la 1.859.

Cele mai multe contaminări au fost înregistrate în regiunea Buenos Aires, capitala Argentinei.

sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: