Evenimentul ZileiActualitateAu fost externaţi toţi răniţii de la Colectiv trataţi la Spitalul Militar

Au fost externaţi toţi răniţii de la Colectiv trataţi la Spitalul Militar

Au fost externaţi toţi răniţii de la Colectiv trataţi la Spitalul Militar
Ultimii pacienţi de la Clubul Colectiv, trataţi la Spitalul Militar, au fost externaţi miercuri, la aproape două luni de la tragedie.

Răniții din clubul Colectiv, care au fost internați la Spitalul Militar, au plecat miercuri acasă. E vorba despre patru tineri, care, după externare, își vor continua tratamentul, urmând să intre într-o nouă etapă de recuperare. "Acum s-a încheiat momentul Colectiv, momentul tragic Colectiv și trecem într-o nouă etapă în care încercăm să trăim normal", a declarat, miercuri, directorul Spitalului Militar, Florentina Ioniță Radu, potrivit Realitatea TV. 

"Am pus tot sufletul că ei, în acest moment, să fie într-o stare bună. Poate că nu a fost neapărat în asentimentul lor şi vreau să va spuns că sunt nişte oameni frumoşi şi modeşti. Nu este o conferinţă de presă, un moment în care dorim să marcăm încheiera unei etape care a urmat unei tragedii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vineri, 30 octombrie, care părea să fie o seară de vineri obişnuită banală, în care noi medicii eram acasă şi ne pregăteam de un weekend binemeritat şi aceşti tineri se relaxau şi aici şi participau la un evenimetn deosebit, a fost un moment care a decurs altfel, a schimbat istoria poporului român. Tragedia e un moment de cotitură, o altfel de revoluţie care s-a întâmplat în România, a bunului-simt. Lângă mine sunt oamenii care până acum au stat în spital, în spatele meu e întreagă echipa din spital, oamenii care încă din primul moment când au venit pacienţii la spital, au pus mai mult decât profesie şi cunoştinţe în ceea ce au făcut, au pus foarte mult suflet şi asta s-a simţit.

Aş vrea să aduc mulţumiri celor care ne-au ajutat: asociaţiilor profesionale medicale atât din ţară, cât şi din străinătate, spitalelor şi ambasadelor din străinătate. Aş vrea să va spun că o parte din pacienţii noştri au fost transferaţi în străinătate, două cazuri foarte grave care, în continuare, sunt internaţi la Rotterdam şi Viena, dar care, în acest moment, au o stare generală mai bună. Ceilalţi doi transferaţi în Marea Britanie şi încă unul la Rotterdam sunt în stare bună şi externaţi (…) acum aşa cum îţi vor continuă tratamentul în regim ambulator şi pacienţii care vor fi externaţi acum.

Există în continuare preocupare pentru aceşti pacienţi. Pacienţii din spitalul nostru vor intră într-o nouă etapă de recuperare. Există un program la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru recuperarea acestor pacienţi. Acum s-a încheiat momentul Colectiv, momentul tragic Colectiv şi trecem într-o nouă etapă în care încercăm să trăim normal", a mai precizat Florentina Ioniţă Radu, directorul Spitalului Militar.

În spitalele din Bucureşti mai sunt sunt internate 29 de victime ale incendiului, dintre care una în stare critică, arată cel mai recent bilanţ al Ministerului Sănătăţii. Totodată, în străinătate, se află 19 pacienţi în stare stabilă.

Numărul persoanelor decedate în incendiul din Club Colectiv a ajuns la 63, după ce încă un tânăr de 30 de ani a încetat din viaţă recent într-un spital din Marea Britanie.


Accesează: