Evenimentul Zilei > Economie > Au folosit greșit banii alocați de stat! Cîțu, acuzații dure pentru șefii de Consilii Județene
Au folosit greșit banii alocați de stat! Cîțu, acuzații dure pentru șefii de Consilii Județene

Au folosit greșit banii alocați de stat! Cîțu, acuzații dure pentru șefii de Consilii Județene

Florin Cîțu a vorbit despre banii alocați pentru asistență, menționând că județele au folosit sumele alocate de la buget fără a asigura partea de 40%.

Statul a alocat în acest an 1,23 miliarde lei pentru servicii sociale, iar până la 31 octombrie s-au cheltuit 1,17 miliarde lei, însă judeţele au folosit sumele de la bugetul de stat fără a asigura partea de 40% din venituri proprii şi TVA de echilibrare, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

„În ultima perioadă, de fapt de câteva luni de zile, a apărut această dezbatere despre banii Consiliilor Judeţene, în special banii pentru finanţarea serviciilor sociale, sistemul de protecţie a copilului şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

Sumele asigurate de la bugetul de stat în acest an au fost de de 1,23 miliarde lei. Până la 31 octombrie s-au cheltuit 1,17 miliarde lei. Se spune că nu sunt bani acolo, că este nevoie de bani.

Au fost alocaţi 1,23 miliarde lei şi s-au cheltuit doar 1,17 miliarde lei. Deci, bani sunt la Consiliile Judeţene. Se constată astfel că judeţele au folosit sumele alocate de la bugetul de stat fără a asigura partea de 40% din venituri proprii şi TVA de echilibrare”, a susţinut Cîţu, într-o declaraţie de presă.

Ministrul Finanţelor a precizat că „partea cu care trebuia să vină Consiliile Judeţene nu a existat”

„Au fost folosiţi banii de la bugetul de stat şi nici aceia toţi.

data de 31 octombrie 2020, situaţia pe judeţe şi municipiul Bucureşti cu privire la disponibilităţile secţiunii de funcţionare: avem 1,3 miliarde lei şi excedentul din anii precedenţi rămaşi neutilizaţi – 2 miliarde lei.

Analiza execuţiei la 31 octombrie evidenţiază faptul că, din totalul de 3,2 miliarde lei reprezentând sume defalcate din taxe pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale ale judeţelor s-au utilizat 2,7 miliarde lei, restul de 514 milioane de lei reprezentând sumele la dispoziţia acestor instituţii ce pot fi utilizare până la finalul anului.

Deci, Consiliile Judeţene mai au până la finalul anului încă 514 milioane de lei de folosit. Nu există niciun motiv pentru a nu plăti salariile”, a adăugat Florin Cîţu, conform Agerpres.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: