O companie din Italia, specializată în confecții, a început producția unui model inedit de mască chirurgicală transparent.

O astfel de mască este utilă celor cu deficienție de auz, care se bazează pe limbajul mimico-gestual.

Dar nu numai în mediul chirurgical se poate folosi o asemnea mască. De exemplu, unii patroni de restaurant o apreciază pentru că vor ca angajații să afișeze o față zâmbitoare în fața clienților.

Doriana Marini, CEO Dienpi: „Măștile transparente sunt pentru toată lumea. Oricine le poate folosi pentru a avea o comunicare mai ușoară, nu doar prin cuvinte, ci și cu gesturi, expresii faciale, mișcări ale buzelor… De exemplu, pentru a trimite un pupic.”

Chiar dacă acum e fericită, cea care a venit cu ideea măștilor chirurgicale transparente spune că a fost la un pas să-și piardă afacerea din cauza pandemiei de coronavirus. Era obișnuită cu clienți precum Valentino, Gucci sau Chanel, dar din lipsă de comenzi a fost la un pas de faliment.

Salvarea a venit însă după ce i-a venit idea acestor măști transparente. Cum fabrica ei era deja echipată cu mașini de cusut, a creat prima mască chirurgicală lavabilă, certificată medical, care a devenit ulterior modelul transparent din prezent.

Partea din centru este confecționată din poliuretan, bine sigilat cu restul materialului. Poate fi spălată manual și utilizată de mai multe ori. Doriana avut deja de onorat peste 15.000 de comenzi.

Costul unei astfel de măști e de aproape 7 dolari. Pentru a scoate pe piață asemenea măști, Doriana Marini a trebuit să obțină certificare medical. Așa că aceste măști, opresc răspândirea bacteriilor, dar mai presus de toate împarte energie pozitivă. Plus că… “fiecare zâmbet te face cu o zi mai tânăr”, potrivit stirileprotv.ro