Evenimentul Zilei > Actualitate > Aterizare de urgență pe Otopeni! Pasagerii povestesc prin ce au trecut
Aterizare de urgență pe Otopeni! Pasagerii povestesc prin ce au trecut

Aterizare de urgență pe Otopeni! Pasagerii povestesc prin ce au trecut

Cursa Tarom Antalya - Timișoara a fost nevoită să aterizeze de urgență pe Aeroportul Otopeni. Cauza a fost defectarea radarului meteo al avionului, susține unul dintre pasagerii aflați la bord. 

Un pasager aflat în respectiva cursă a declarat sâmbătă că inițial a crezut că avionul virează ca să se înscrie pe traiectoria spre Timișoara, destinația finală, dar, de fapt, aeronava a luat-o spre București, unde a aterizat de urgență.

Mircea Opriș, care lucrează în domeniul aviației, a afirmat că decizia piloților a fost determinată de defectarea radarului meteo al avionului (inițial fuseseră informații despre defectarea sistemului de aer condiționat și supraîncălzirea cabinei pasagerilor).

El a precizat că nu au fost incidente la bord, pasagerii și-au păstrat calmul, iar aterizarea a avut loc fără incidente.

În aeroport, cei 187 de pasageri au fost serviți cu apă, cafea și gustări și li s-a spus că vor fi preluați de o altă aeronavă în cursul serii, a mai precizat pasagerul.

Un avion Tarom pe ruta Antalya – Timișoara a aterizat de urgență sâmbătă pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni), la București, din cauza unor defecțiuni tehnice, scrie Digi24.

„În data de 26.09, ora 12:10, zborul TAROM 6528 Antalya -> Timișoara a aterizat pe Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni pentru verificări ale radarului meteo al aeronavei Boeing 737-800.
Aeronava a staționat aproximativ o oră pentru diagnoză și verificări suplimentare, iar decizia finală a fost aceea de a o schimba, pentru continuarea zborului în deplină siguranță.

Pasagerii cursei au fost debarcați în jurul orei 13:30, aceștia așteaptând sosirea și pregătirea unei alte aeronave Boeing 737-800, în zona de tranzit a Aeroportului „Henri Coandă” Otopeni. Pasagerii primesc apă, cafea, sandvișuri și desert. Se estimează decolarea către Timișoara în jurul orei 19:00.

Ne cerem scuze pentru întârziere, dar siguranța pasagerilor și a echipajului este întotdeauna prioritară pentru #TAROM!”, se arată în comunicatul agenției aviatice.

Decizia de a ateriza în Capitală a fost luată de piloți în timp ce avionul se afla la sud-vest de Râmnicu Vâlcea și 187 de pasageri au fost debarcați în siguranță și au fost preluați de o altă cursă.