Evenimentul Zilei > International > Atenţionare de călătorie în SUA. Pericol major în statele Georgia, Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia din cauza uraganului Florance
Atenţionare de călătorie în SUA. Pericol major în statele Georgia, Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia din cauza uraganului Florance

Atenţionare de călătorie în SUA. Pericol major în statele Georgia, Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia din cauza uraganului Florance

Cetăţenii români care vor călători în perioada imediat următoare în SUA sunt avertizaţi asupra pericolului cauzat de uraganul Florence.

Furtuna va afecta statele Georgia, Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia.

În ultimele ore, uraganul a atins gradul patru, pe o scară de la unu la cinci.

Autorităţile americane au emis avertizări pentru populaţie. Oamenii sunt sfătuiţi să se adăpostească, având în vedere că rafalele ating deja 200 de kilometri pe oră.

Din această cauză copacii sunt scoşi din rădăcină, acoperişurile caselor pot fi smulse, iar întreruperea curentului este iminentă.

În statele Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia a fost decretată starea de urgenţă.

În zonele puternic afectate au fost emise ordine de evacuare.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti anunţă că misiunile şi oficiile consulare de carieră şi onorifice ale României de pe teritoriul SUA sunt pregătite să preia apeluri de la românii aflaţi pe teritoriul american.

Solicitările privind asistenţa consular vor fi formulate telefonic la numerele puse la dispoziţie de Ambasada României în SUA.

Aceste numere sunt: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum şi la telefonul de urgenţă al Secţiei Consulare a misiunii diplomatice a României la Washington: +12024208350.