Cu puțin timp în urmă, meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de fenomeni meteo periculoase pentru – Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Pojejena, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Coronini, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic,Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici, Ciudanovița.

E vorba de intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55…56 km/h în intervalul orar 5.30-11.00.

Nici în celelalte regiuni ale țării nu vom avea parte de timp frumos. Vremea va fi ușor mai rece pentru ultima decadă a lunii aprilie.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud-vest, în sud și la munte.

Izolat, va ploua slab în extremitatea de sud a Olteniei.

Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în regiunile sudice. Izolat, în Carpații Meridionali vor fi precipitații mixte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11°C în depresiuni și pe litoral și 20°C în regiunile vestice.

În București, vremea va fi rece, cu vânt slab și moderat și maxime de 16°C…17°C.

Nici miercuri nu se întrevăd mari schimbări din punct de vedere meteorologic. Soarele va răzbate cu greu printre nori, vântul va sufla, iar în Capitală se vor înreistra  în jur de 17 grade Celsius. Noaptea va fi și ea rece, cu temperaturo de aproximativ 4 grade Celsius.
În restul țării, maximele rămân tot cam la fel, 11… 19 grade, dar norii se mai risipesc şi vântul se mai linişteşte. Spre dimineaţã, pe arii restrânse, vor fi condiţii de brumă, mai ales în centrul ţării.
De altfel, în toată săptămâna 20– 27.04.2020, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile intracarpatice, vestice, nord-vestice și în zona montană aferentă.