Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenţie unde vă parcaţi maşina. Amenzile sunt uriaşe
Atenţie unde vă parcaţi maşina. Amenzile sunt uriaşe

Atenţie unde vă parcaţi maşina. Amenzile sunt uriaşe

Comisia de Transporturi a Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, o un proiect de lege care prevede că maşinile staţionate ilegal vor putea fi ridicate în Capitală şi de pe trotuare, nu doar de pe partea carosabilă.

Proiectul a fost iniţiat de deputatul USR Cătălin Drulă, care a explicat că este nevoie de ridicarea maşinilor parcate neregulamentar şi de pe spaţiile verzi.

„Este vorba și despre mașinile care sunt parcate pe spații verzi. Am văzut pe Calea Victoriei un spațiu verde recent amenajat în cadrul reorganizării bulevardului cu iarbă și flori, nu a mai găsit loc și a urcat așa frumos pe panta aia, lăsând urmele în gazonul ăla proaspăt amplasat, pe mulţi bani, cu o maşină 4 x4 – cu astea poţi să urci aşa. Ce faci? Poliţia vine și se uită și pune o amendă de 500 de lei”, a spus Drulă.

După votul din comisie, proiectul va merge în plenul Camerei Deputaţilor pentru votul final.

În Bucureşti, ridicarea maşinilor parcate neregulamentar este un serviciu public din anul 2016. Taxa de ridicare, transport şi depozitare este de 500 de lei, la care se adaugă amenda pentru staţionare neregulamentară, de minimum 290 de lei, potrivit rador.ro