Evenimentul Zilei > Actualitate > ATENŢIE, poze cu IMPACT EMOŢIONAL! Descoperire ŞOCANTĂ la un SPITAL! Bolnavii, LEGAŢI DE PAT cu CHINGI de la TIRURI!
ATENŢIE, poze cu IMPACT EMOŢIONAL! Descoperire ŞOCANTĂ la un SPITAL! Bolnavii, LEGAŢI DE PAT cu CHINGI de la TIRURI!

ATENŢIE, poze cu IMPACT EMOŢIONAL! Descoperire ŞOCANTĂ la un SPITAL! Bolnavii, LEGAŢI DE PAT cu CHINGI de la TIRURI!

Noi descoperiri tulburătoare din cadrul sistemului medical! Site-ul tolo.ro a publicat o situaţie incredibilă în care se găsesc pacienţii de la Centrul de boli psihice Măciuca din judeţul Vâlcea.

Unul dintre angajaţii centrului a făcut o serie de poze, în perioada septembrie-decembrie 2016, prin care sunt dezvăluite condiţiile inumane la care sunt supuşi bolnavii din cadrul Centrului de boli psihice. 

"Oamenii sunt înnodati de glezne cu chingi de marfă, din cele folosite pentru TIR-uri, că sunt mai rezistente şi nu pot scăpa nicicum. Şi mai late, să nu-i taie", spune un angajat al centrului unde nu există niciun medic.

Situaţia este creată din cauza cruzimii, dar şi din cauza faptului că directorul instituţiei, Sergiu Sămărăndoiu, a chemat infirmierii să lucreze la renovarea casei sale.

"Directorul nu putea să îi plătească, asa că le dădea zile libere. Iar ei legau oamenii şi plecau. De asta nu vor să vorbească. Au fost complici. Şi eu am fost complice. Le convenea, era mai simplu decît să munceşti alături de bolnavi", a precizat unul dintre angajaţii centrului.

Instituţia prezintă o mulţime de anomalii care sfidează inclusiv bunul simţ. Centrul de boli psihice nu are nici măcar un doctor sau un psihiatru! Iar explicaţia este una şocantă: managerul instituţiei nu doreşte oameni din exterior, persoane care pot divulga ceea ce se întîmplă în interiorul instituţiei. 

Doi angajaţi au făcut plîngere la Consiliul Judeţean pe 1 decembrie 2016. Consiliul Judeţean a dispus un control, dar managerul Smărăndoiu s-a ales doar cu o mutare disciplinară 30 de zile.
"Bogdan Lastun, cumnatul său, este directorul Administraţiei Locale din CJ Vâlcea şi fostul jurist al Consiliului Judeţean. Soţia sa, Elena Gabriela Smărăndoiu, lucrează şi ea la centru", scrie tolo.ro.
În ceea ce priveşte imaginile cu bolnavii legaţi, managerul spune că "pozele sunt de aici, dar e o operaţiune de compromitere a mea".

"Susţineţi în continuare că pozele sunt regizate?

-Da. Vă zic şi cum le făceau. Am aflat că veneau în timpul nopţii şi îi legau, tocmai pentru că aveau ceva cu mine."
"Oamenii ăştia vor să-mi facă doar rău. Au ceva cu mine. Am avut controale peste controale în ultima vreme. Profită de faptul că oamenii sunt grav bolnavi şi nu sunt conştienţi de ce întîmplă în jurul lor"

VEZI MAI MULT PE TOLO.RO