Atenţie! A apărut o nouă metodă de fi PĂCĂLIT la telefon. Dacă aveţi aplicaţia Truecaller scăpaţi de ESCROCI

Atenţie! A apărut o nouă metodă de fi PĂCĂLIT la telefon. Dacă aveţi aplicaţia Truecaller scăpaţi de ESCROCI

Aplicaţia Truecaller - Caller ID & Block are menirea de a vă bloca apelurile telefonice cu supra taxă, identificarea apelurilor necunoscute sau blocarea SMS-urilor spam. Este recomandată deoarece a apărut un nou mod de a fi păcălit la telefon.

”Dacă descarci aplicaţia Truecaller nu trebuie să îţi mai faci griji cu privire la salvarea contactelor în lista de telefon, pentru că totul va fi disponibil online. ”Dacă primeşti un apel de la un număr necunoscut îţi vom arăta cine este persoana, iar dacă te sună un agent de vânzări îţi vom spune şi acest lucru”, a declarat Alan Mamedi, co-fondatorul acestei aplicaţii.

De este necesară acestă aplicaţie:

În ultima perioadă tot mai multă lume  primeşte apeluri ciudate cu prefix din afara României, de la persoane care pretind că „te vor pune în legătură cu un director financiar”. Aceasta este o ţeapă menită să îţi umfle factura de la telefon.. Foarte mulţi români au povestit pe reţelele de socializare că sunt apelaţi cu numere ”ciudate” din afară: unele cu prefix de Europa de Est, altele din Chad, Maldive, Mali sau Guineea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sfatul este următorul: dacă vă sună telefonul cu număr necunoscut şi o voce prietenoasă vă roagă să rămâneţi pe linie, va trebui să închideţi repede, pentru că totul face parte dintr-un plan de fraudare. Dacă "vocea prietenoasă" promite că o să vă pună  în legătură cu un director financiar, şi vă roagă să aştepţi sau, mai rău, să sunaţi  înapoi dacă legătura se întrerupe, în momentul în care veţi face asta, apelul va fi suprataxat.

Companiile de telefonie au recomandat clienţilor să nu răspundă sau să nu apeleze înapoi, luând în calcul existenţa unor înşelăciuni, inclusiv o reţea specializată în atacuri informatice.

Iată ce povestesc oamenii pe reţelele de socializare:

"Exact acelasi numar m-a sunat si pe mine ieri, iar apoi a intrat un mesaj preinregistrat care spunea “Please wait to be put in contact with our company’s financial director”, apoi a intrat o melodie, iar la cateva secunde s-a inchis automat. Eu cred ca sunt niste scammeri nereglementate în România".

Alt caz: !Am fost sunat astazi si acum 8 zile de niste numere cu prefixe din alte tari (+9606878121 astazi, si +23590049941 saptamana trecuta, par sa fie din maldive, respectiv ciad), primul apel am apucat sa inchid eu ca n-am stiut numarul, si cel de astazi a fost un beep scurt care s-a oprit inainte sa-mi dau seama ca imi suna telefonul".

"Am pățit ieri (orange prepay).. Un nr. cu prefix de Africa (Guinea mai exact), deci da!"

"Si eu tot din Algeria (+21367928491), tot pe Orange... Am apucat sa raspund, a intrat un robot care mi-a spus sa "Please hold the line while we connect you to the Financial Director of our company". Dupa ce a repetat chestia asta a doua oara am inchis".

"Si eu am fost sunat tot din Algeria, de pe acelasi numar. Wtf. N-am putut raspunde pe moment si am respins apelul, am crezut initial ca m-au sunat de la Lufthansa, ca le facusem o plangere pe email cu cateva zile inainte".

"Azi dimineata un apel din Muntenegru si seara unul din Albania. Pe Orange".

"Maroc si eu : 212699723654", iar  mesajele cu întâmplări  curg pe reddit.com.