Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenție în magazin! Biscuiți cu oxid de etilenă, retrași din România
Atenție în magazin! Biscuiți cu oxid de etilenă, retrași din România

Atenție în magazin! Biscuiți cu oxid de etilenă, retrași din România

Aveți mare grijă când puneți ceva în coșul de cumpărături. Un lot întreg de biscuiți au fost retrași din magazine din cauza unei substanțe toxice.

Un lot de biscuiți foarte apreciați de români a fost retras de pe piața din România în urma unei alerte europene privind conținutul peste limita admisă a oxidului de etilenă din semințele de susan utilizate în compoziție, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), care cere celor care au cumpărat produsul să nu-l consume și să-l returneze în magazin.

ANSVSA a anunțat prin intermediul unui comunicat că a cerut retragerea de la vânzare a produsului, deși este foarte probabil ca produsul deja să fi ajuns în casele clienților.

Clienții care au cumpărat deja produsul sunt sfătuiți să nu îl consume, întrucât le poate face rău.

„În urma unei alerte europene privind conţinutul peste limita admisă a oxidului de etilenă în seminţele de susan folosite la fabricarea produsului Crackers susan 150g , CROCO iniţiază o rechemare a produsului”, se arată în informarea Autorității Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Cum deosebim loturile bune de cel cu probleme?

Loturile cu pricina au următoarele caracteristici: – Denumire produs: CROCO BISCUITI CRACKERS SUSAN 150g – Marcă: CROCO – Cod de bare al produsului: 5941194002959 – Prezentare: PUNGA 150g – LOT PRODUS lot L001051120, data fabricatie 05.11.2020 data expirare 02.08.2021.

„Produsele care poartă datele limită de consum menţionate mai sus vor fi retrase de la comercializare şi vor fi distruse. Cu toate acestea, unele dintre aceste produse au fost comercializate înainte de de initierea măsurii de retragere. Cei care deţin aceste produse sunt rugaţi să nu le consume şi să le aduca înapoi la magazin”, mai anunţă ANSVSA.

Și alte produse au mai fost retrase de pe piață

Nu a trecut nici măcar o lună de cânt un alt produs cu probleme a fost retras de pe piață. Era vorba despre minicheesburgeri vânduți într-un lanț mare de magazine din România. Aceeași problemă o prezentau, excesul de oxid de etilenă ce poate reprezenta un adevărat pericol pentru sănătatea oamenilor dacă produsul este consumat în mod repetat, anunța ANSVSA la momentul respectiv.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.