Medicii recomandă ca, după folosire, mănușile și măștile să fie introduse într-o pungă de plastic care va fi sigilată și mai apoi aruncată la tomberon. Operațiunea se va face cu atenție pentru a nu atinge părțile posibil contaminate.

Important este ca imediat după aceea, să ne spălăm sau să ne dezinfectăm pe mâini, înainte să mai atingem vreun alt obiect. Potrivit Digi24, măștile și mănușile folosite nu trebuie aruncate în vasul de toaletă sau pe stradă deoarece există riscul de a contamina mediul înconjurător.

„Orice deșeu din acesta aruncat în toaletă înfundă toaleta, ceea ce creează un disconfort major și această lipsă de curățenie, de salubrizare, favorizează dezvoltarea infecțiilor. Deci trebuie să fim foarte precauți cu igiena noastră, igiena colectivă”, a decalrat dr. Virgil Musta, specialist în boli infecțioase, citat de digi24.ro.

Este foarte important ca aceste reguli să fie cunoscute și respectate dat fiind că în mai multe localități din țară purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie. De asemenea, măsura urmează să fie adoptată la nivelul întregii țări, după data de 15 mai, când vor fi relaxate restricțiile de circulație.