Evenimentul Zilei > Social > Atenție ce cumpărați! Dezinfectant fals, vândut în Capitală
Atenție ce cumpărați! Dezinfectant fals, vândut în Capitală

Atenție ce cumpărați! Dezinfectant fals, vândut în Capitală

Dezinfectant fals, vândut în mai multe magazine din Capitală. Cetățenii trebuie să fie extrem de atenți la ceea ce vor să cumpere.

Mai multe loturi de dezinfectant de mâni fals au fost descoperite în Capitală.

ANPC a făcut descoperirea la finalul săptămânii trecute. În timpul unei acțiuni de supraveghere a pieței, oficialii au descoperit că agenții economici vindeau dezinfectant fals.

Acesta era comercializat drept dezinfectant, dar, de fapt, era un parfum marca „Kolonya – eau de cologne”.

Șeful CRPC Brașov, Sorin Claudiu Susanu, a reacționat imediat cu privire la această problemă. El spune că acest tip de produse pot pune în pericol viața consumatorilor.

De asemenea, el spune că toate produsele de acest gen ce au fost descoperite au fost retrase imediat de la vânzare.

„O situație absolut inadmisibilă!

Agenți economici care pun în pericol viata consumatorilor!

Patroni care profita de pandemie pentru a face bani în detrimentul sănătății oamenilor!

Apa de colonie vândută pe post de dezinfectant și menționat explicit (pentru a induce și mai mult în eroare consumatorii) pe eticheta: „anti-COVID19”.

Produsele neconforme au fost oprite de la comercializare. A fost extins controlul în întreaga țară”, a anunțat șeful CRPC Brașov, Sorin Susanu, pe Facebook.

Dezinfectant fals, vândut și în Capitală

Luni, 15 februarie, ANPC a dispus tuturor structurilor sale teritoriale un control pe această temă, pentru a se depista toate produsele similare care s-ar putea afla la vânzare pe cuprinsul întregii țări.

Deja, la nivelul Capitalei, a fost identificată o companie care avea la vânzare produsul ”Kolonya – eau de cologne”, care prezenta o etichetă suplimentară suprapusă, care îl înfățișa publicului drept „dezinfectant de mâini”.

„Fapta constatată de comisarii de la structura bucureșeană a ANPC încalcă prevederile Legii 363/2007 art. 6 alin.1 lit.b, fiind o practică înșelătoare față de consumatori.

Astfel, s-a dispus operatorului economic încetarea practicii neloiale, în conformitate cu art. 13 din Legea 363/2007, precum și aplicarea unei amenzi contravenționale în valoare de 10.000 lei”, potrivit Autorității.

Controlul va fi realizat la nivelul întregii țări.