Potrivit Inspectoratului de Poliţie Neamț, incidentul a fost înregistrat în cursul zilei de vineri, iar imediat după săvârşirea faptei autorul, Călin Cătălin Vârgolici, a dispărut. 

„Încă din momentul confirmării faptei şi a preluării anchetei de către procurorul criminalist, mai multe echipaje de poliţie au fost mobilizate pentru depistarea celui în cauză, care se sustrage urmării penale. Semnalmentele acestuia au fost diseminate către toţi poliţiştii fiind efectuate activităţi de căutare la nivelul judeţului Neamţ. El este dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră”, a afirmat șeful de relații publice citat de Agerpres. 

Polițiștii din Neamț spun că  bărbatul dat în consemn la frontieră are înălţimea de 1,80 metri, greutatea de circa 85 kilograme, constituţie atletică, faţa ovală, ochi căprui, păr negru, vorbirea normală şi era nebărbierit. Ultima dată a fost văzut îmbrăcat cu o geacă de piele neagră şi pantaloni negri. 

Poliţiştii atenţionează orice persoană care poate oferi informaţii despre cel în cauză să apeleze Serviciul Unic de Urgenţă 112 sau cea mai apropiata unitate de poliţie. Reprezentantul IPJ Neamţ a susţinut că victima, în vârstă de 68 de ani, a suferit traumatisme minore, viaţa acesteia nefiind pusă în pericol.