Atentat la magazin

Atentat la magazin

Sudul Israelului a fost zguduit ieridimineaţă de primul atentat sinucigaş din ultimul an, soldat cu rănirea a 11 civili şi moartea unei israelience şi a doi atentatori palestinieni din Gaza.

Atentatul s-a produs într-un centru comercial din oraşul israelian Dimona (sudul Israelului) şi a fost revendicat de Brigada Martirilor Al-Aqsa, grupare armată a mişcării Fatah. Preşedintele statului Israel, Shimon Peres, a denunţat actele „teroriştilor abjecţi care ucid femei şi copii şi îngroapă din faşă orice şansă de pace“.

Un responsabil mascat din Brigadă a declarat ieri într-o conferinţă de presă că cei doi atacatori au trecut în Israel direct din Fâşia Gaza, fără să tranziteze Egiptul, aşa cum sugerase presa israeliană. Unul dintre terorişti a murit în timp ce îşi detona centura cu explozibili pe care o purta. Cu zece minute înainte de explozie, el şi-a băut ultima cafea în interiorul centrului comercial. Partenerul său a fost ucis de un poliţist dintr-o trupă de elită, prezent la locul incidentului, după ce centura acestuia nu a explodat.

Ne puteți urmări și pe Google News