Evenimentul Zilei > International > Atentat la Barcelona. Un român a pus pe jar autoritățile spaniole
Atentat la Barcelona. Un român a pus pe jar autoritățile spaniole

Atentat la Barcelona. Un român a pus pe jar autoritățile spaniole

John Muşetescu Werberg, un român, în vârstă de 29 de ani, a fost reținut de polițiștii spanioli, fiind acuzat că ar fi comis 3 crime, 2 tâlhării și a provocat un incendiu la o casă.

Bărbatul care s-a născut în Suedia și era stabilit de mai mulți ani în Spania, avea dublă cetățenie: română și suedeză.

Tânărul s-a mutat în capitala Cataloniei la vârsta de 21 de ani pentru a studia la Facultatea de Drept, dar pe 23 ianuarie 2020, s-a transformat dintr-o persoană normală într-un criminal și un agresor periculos.

În decurs de numai o oră a comis 3 crime, 2 tâlhării și a provocat un incendiu la o casă.

În plus, tânărul este acuzat de autoritățile din Barcelona că a pus la cale și un atentat.

Potrivit anchetatorilor spanioli, prima persoană pe care a omorât-o tânărul român a fost un bărbat pe nume David Caminada, care a fost înjunghiat, iar mai apoi John Muşetescu a ucis o femeie în vârstă de 77 de ani pe nume Rosa, pe strada de l’Arc de Sant Vicenç.

După aceste crime odioase, românul a intrat într-un apartament de pe strada Portal Nou unde a mai omorât un bărbat.

Înainte de a ieși din locuință românul a incendiat casa, iar victima a fost descoperită de polițiști cu o pungă de plastic pe cap.

Totodată, cetățeanul român mai este acuzat și de o tentativă de omor într-un magazin de încălţăminte de pe strada Bisbe şi de furtul unei motociclete. Polițiștii l-au arestat în cele din urmă pe Mușatescu în Plaza de Sant Jaume asupra lui găsindu-se mai multe bunuri care-l incriminează pentru faptele odioase comise.

Anchetarorii nu-și explică motivul acestor crime deoarece, românul ducea un trai decent în Barcelona și nu îi lipsea absolut nimic.

În momentul în care a fost reținut de polițiști, Mușetescu avea asupra lui cărțile de identitate și cardurile de credit ale femeii de 77 de ani și un cuțit.

De asemenea, anchetatorii Diviziei de Investigaţii Criminale a Mossos d’Esquadra au făcut legătura şi cu celelalte evenimente produse în zonă și tânărul a fost pus sub acuzare nu numai pentru crimă, ci și pentru tâlhărie, incendiere, precum și pentru un atentat despre care poliţiştii spanioli nu au oferit încă detalii, potrivit stirimondene.fanatik.ro