Un activist ateu a intentat un proces pentru eliminarea sintagmei de pe dolarul american, concluzionând că reprezintă o susținere guvernamentală a religiei și că încalcă drepturile constituționale ale ateilor. Curtea Supremă a refuzat să preia cazul, permițând unei instanțe federale de apel să mențină decizia inițială.

În cererea sa, Michael Newdow a susținut că din moment ce toți clienții lui sunt atei sau grupuri ateiste, guvernul le-a încălcat drepturile constituționale. „In God We Trust” i-a redus pe clienții lui doar la „outsideri politici”.

 

 

Continuând linia de respingere a pretenției ateilor în instanțele federale, Curtea Supremă a respins pe drept petiția reclamantului, fără drept la replică, permițând deciziilor instanțelor inferioare să rămână valabile.

Aceasta este o victorie a valorilor majorității americanilor și a istoriei noastre religioase ca națiune.Indiferent de credințele noastre, credința a fost o piatră de temelie a acestei națiuni, pelegrinii riscându-și viața trecând oceanul pentru a fugi de persecuția religioasă în urmă cu 400 de ani. Iar timp de zeci de ani, țara noastră a celebrat acest spirit curajos prin motto-ul „In God We Trust”.

 

„In God We Trust” a apărut pentru prima dată pe moneda americană în 1864 și a fost pe toate bancnotele și monedele încă din  anii ’50. „Nu i se cere utilizatorului să adopte vreo credință religioasă. Pur și simplu este o recunoaștre a unei parți din istoria națiunii americane. Indiferent de credințele noastre, credința a fost o piatră de temelie a acestei națiuni, pelegrinii riscându-și viața trecând oceanul pentru a fugi de persecuția religioasă în urmă cu 400 de ani. Iar timp de zeci de ani, țara noastră a celebrat acest spirit curajos prin motto-ul „In God We Trust”.Pe măsură ce aceste provocări la adresa motto-ului noastru național și împotriva patrimoniului religios se intensifică, vom fi pregătiți să le apărăm din nou. Și să câștigăm", au declarat cetățenii indignați de demersul ateilor, scrie tribuna.us.