Evenimentul Zilei > Actualitate > Atacuri NECONTENITE din partea lui Rogozin pentru România. Pe români îi numește criminali și violatori
Atacuri NECONTENITE din partea lui Rogozin pentru România. Pe români îi numește criminali și violatori

Atacuri NECONTENITE din partea lui Rogozin pentru România. Pe români îi numește criminali și violatori

Se pare că vicepremierul Federaţiei Ruse va fi încă mult timp afectat de faptul că România i-a interzis survolarea spațiului său aerian. Cu orice ocazie, nu uită să vorbească urât de România sau să lanseze atacuri.

Dmitrii Rogozin, vicepremierul Federaţiei Ruse, a explicat de ce România a decis să închidă spaţiul său aerian pentru aeronava civilă în care se afla şi oficialul rus, ceea ce, în opinia sa, va duce la tensionarea situaţiei în regiune. Din punctul său de vedere, interzicerea pătrunderii avionului său a fost o mare greșeală.

 

Potrivit Adevarul.ro, Rogozin şi-a amintit că, de fapt, România s-a aflat printre cei care au fost învinşi în cel de-Al Doilea Război Mondial şi că merita să fie pedepsită.

 

El a declarat: ”În România, există foarte multă lume care trăieşte cu acele amintiri despre România Mare, care împreună cu Hitler au trecut frontiera de Est. La sfârşitul războiului ei au devenit parte a coaliţiei de învingători, dar nu a coaliţiei celor pe care trebuia de pedepsit cu reparaţii, contribuţii, modificarea frontierilor. Eu am discutat cu bătrânele care au trăit acele timpuri ocupaţia (face referire la mărturiile unor bătrâne din oraşul Voronej, Ucraina). Ele spuneau că inclusiv nemţii încercau să-i liniştească pe români, pentru că dacă românii intrau într-un sat, ei nu puteau pleca până nu omorau sau violau pe cineva. Este o amintire neagră rămasă în urma fasciştilor români”, a declarat Dmitrii Rogozin într-un interviu pentru NTV-Moldova.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: