Evenimentul Zilei > International > Atac terorist sângeros într-o biserică din Burkina Faso
Atac terorist sângeros  într-o biserică din Burkina Faso

Atac terorist sângeros într-o biserică din Burkina Faso

Cel puţin 24 de persoane au fost ucise şi alte 18 rănite, conform unui prim bilanț al victimelor, a anunțat, luni, un oficial local, în urma unui atac armat care a avut loc într-un sat din Burkina Faso. Printre victime se numără și un preot.

Guvernatorul regional din nordul țării, colonelul Salfo Kabore, a transmis, luni, într-un comunicat, că ”un grup terorist armat” a intrat duminică în satul Pansi din provincia Yagha şi ‘”i-a atacat pe localnicii paşnici’”. Conform comunicatului, printre cei ucişi în atac se află un pastor protestant. Atentatul a avut loc în biserica din sat. Atât creștinii, cât și musulmanii au fost uciși înainte ca biserica să fie incendiată, a declarat și un oficial de securitate guvernamental din Dori.

Toate persoanele rănite au fost evacuate spre oraşele din apropiere, pentru a primi îngrijiri medicale. Conform guvernatorului, a fost declanșată o anchetă pentru găsirea autorilor atacului. Între timp, de teama unor alte atentate, cei mai mulți săteni din pansi au fugit din sat, sapre alte localități.

Una dintre cele mai sărace țări din lume, Burkina Faso se află pe prima linie a insurgenței jihadiste. Partea de nord a Burkinei Faso, a devenit în ultima perioadă un refugiu pentru extremiştii islamici care atacă în mod constant populaţia civilă. În data de 10 februarie, jihadisti din Sebba au răpit șapte persoane din casa unui pastor, iar trei zile mai târziu au fost găsite cadavrele a cinci dintre acestea.

În ultimele zile, atacurile s-au ținut lanț. Tot în nordul țării, cinci soldați au fost uciși duminică, când vehiculul lor a lovit un dispozitiv exploziv improvizat în apropiere de Banh, în provincia Loroum. Alte 30 de persoane  au murit în patru atacuri provocate de bombe pe autostradă, de la începutul anului. Inclusiv copii au fost uciși, în timp ce se deplasau cu un autobuz școlar. Din 2015, aproximativ 600.000 de oameni au fugit din casele lor, de frica atentatelor.

Sursa foto: AFP / via Getty Images

Sursa: Daily Mail