Evenimentul Zilei > International > FRANȚA, SUB TEROARE. Un nou ATAC TERORIST ȘOCHEAZĂ întreaga țară. MARTORII au văzut NEGRU în fața ochilor
FRANȚA, SUB TEROARE. Un nou ATAC TERORIST ȘOCHEAZĂ întreaga țară. MARTORII au văzut NEGRU în fața ochilor

FRANȚA, SUB TEROARE. Un nou ATAC TERORIST ȘOCHEAZĂ întreaga țară. MARTORII au văzut NEGRU în fața ochilor

Un noua tac terorist pătează o zi de duminică liniștită din Franța. O femeie a rănit două persoane dintr-un supermarket în timp ce striga „Allah Akbar”.

O femeie a fost arestată duminică în oraşul La Seyne-sur-mer, în sudul Franţei, după ce a rănit cu un cutter două persoane la casa unui supermarket în timp ce striga "Allah Akbar!", a anunţat procurorul din Toulon.

Un client al magazinului a fost agresat de femeie, care l-a rănit cu un cutter în zona toracelui, şi a fost spitalizat, a precizat procurorul Bernard Marchal, confirmând o informaţie apărută în cotidianul local Nice-Matin. O casieriţă a fost şi ea rănită uşor. 

"Este evident fapta izolată a unei persoane cu tulburări psihice cunoscute", a afirmat Marchal, adăugând că "acest lucru nu înseamnă că ea nu este radicalizată". Autoarea atacului, care nu este cunoscută poliţiei, a fost reţinută, iar poliţia judiciară din Toulon a preluat ancheta. 

"Există suspiciuni privind o încercare de asasinat şi apologia unei crime cu conotaţie teroristă", a declarat procurorul. 

O percheziţie la locuinţa femeii era în curs de desfăşurare duminică după-amiază, pentru a se stabili dacă aceasta "are sau nu legături cu Daesh" (acronimul arab pentru gruparea jihadistă Statul Islamic), a mai spus oficialul francez. 

"Nu ştim încă dacă aceste fapte au legătură cu terorismul, însă, în orice caz, sunt terorizante, pentru că acel bărbat a fost agresat la casa unui supermarket", a mai spus procurorul.