Evenimentul Zilei > International > Atac sângeros în Libia. Trei medici ai ONU au fost ucişi
Atac sângeros în Libia. Trei medici ai ONU au fost ucişi

Atac sângeros în Libia. Trei medici ai ONU au fost ucişi

Trei medici angajaţi ai Naţiunilor Unite au fost ucişi, sâmbătă, în urma unui atac cu bombă în oraşul Benghazi din estul Libiei

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a condamnat atacul provocat cu o maşină capcană,  în urmă căruia au murit medicii.

Oficialul Naţiunilor Unite nu a oferit detalii suplimentare despre atacul produs în faţa unui mall şi al unei bănci din Benghazi, soldat şi cu rănirea a trei persoane.

„Secretarul general cheamă toate părţile să respecte armistiţiul în timpul Eid al Adha şi să se întoarcă la masa negocierilor pentru a urmări viitorul paşnic pe care poporul Libiei îi merită”, a spus purtătorul de cuvânt Stephane Dujarric.

În jurul orei la care s-a produs explozia, mareşalul Khalifa Haftar, comandantul Armatei Naţionale Libiene, a anunţat o încetare a operaţiunilor militare timp de 48 de ore pe perioada celebrării Eid al-Adha, Sărbătoarea musulmană a Sacrificiului care începe sâmbătă.

De precizat că, sâmbătă, Consiliul de Securitate al ONU, la solicitarea Franţei, urma să se întâlnească pentru a discuta despre ultimele evenimente din Libia, potrivit antena3.ro

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: