Radu Moldovan, membru PSD, este supărat pe Comisia Europeană, deoarece oficialii de la Bruxelles nu au aprobat planul său de apă şi canalizare, scrie Agerpres.

„Nu sunt, din păcate, parteneri onești”, spune Moldovan.

Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud a dat ca exemplu discuţiile din ultimii patru ani purtate pe marginea proiectului de protejare a principalei resurse de apă a judeţului, şi anume lacul de acumulare de la Colibiţa, unde Comisia Europeană ar fi refuzat finanţarea pe motiv că nu este întrunit numărul minim de 2.000 de locuitori echivalenţi, având în vedere că multe dintre imobilele din zonă sunt construite în scop turistic şi sunt locuite doar temporar.

„Sunt foarte nervos pe cei de la Comisia Europeană, care una ne spun şi alta fac, din păcate, şi eu fac parte din categoria celor care nu ştiu să tacă. Asta e viaţa, îmi asum toate lucrurile, dar nu poţi să ieşi să ne spui frumos la televizor cât eşti de frumos şi cât de interesat eşti de România şi, de fapt, când trebuie să dai nişte drepturi României, cauţi 7.000 de motive ca să nu le mai dai.

Nu sunt, din păcate, parteneri oneşti şi nu am nicio rezervă să o spun. Nu sunt. Una spun, alta fac în mod concret. Dar, sigur, eu încă trăiesc cu speranţa că România va avea vreun preşedinte vreodată care să poată să se ridice în picioare şi să ceară drepturile în mod concret celor cu care suntem în parteneriat”, a spus Moldovan.