Atac mortal la Paris. Atacatorul, un francez cunoscut pentru legături cu islamul radical

Atac mortal la Paris. Atacatorul, un francez cunoscut pentru legături cu islamul radical Atentat la ambasadei Israelului din Stockholm. Situația e foarte gravă. Sursa foto: Dreamstime

Un turist german a fost ucis în Franţa. Atacatorul, un francez cu probleme psihice, aflat la vizorul serviciilor de informaţii pentru legături cu islamul radical.

Atac mortal la Paris. O persoană a fost ucisă şi alte două au fost rănite într-un atac cu cuţitul comis sâmbătă seara la Paris.

Atacul comis de atacatorul francez a făcut trei victime

Atacul a avut loc pe Quai de Grenelle, în arondismentul 15 din Paris. Bărbatul care a murit era un turist german care avea şi cetăţenie filipineză, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit sursei citate, atacatorul este un francez. El era cunoscut serviciilor de informaţii franceze.

Alte două persoane au fost rănite în urma atacului, una de naţionalitate străină şi celălaltă franceză. Una dintre ele a fost lovită în ochi cu un ciocan. "Vieţile lor nu sunt în pericol", a declarat Gérald Darmanin, ministrul francez de Interne.

Cum a avut loc atacul

Individul şi-a început atacul mortal puţin după ora locală 21.00, între Quai de Grenelle şi Bir-Hakeim. El l-a atacat mai întâi pe turistul german. Apoi a fugit pe podul Bir-Hakeim, când a intervenit un taximetrist care a văzut scena.

Atacatorul franzez a ajuns în arondismentul 16. În acest moment, a fost urmărit de o echipă de poliţişti din arondismentul 7 şi a atacat celelalte două persoane.

Când cei patru poliţişti au coborât din vehiculul lor pentru a-l interoga pe suspect, acesta „şi-a ţinut mâinile în haină şi a explicat că avea explozibili asupra sa".

El a fugit din nou înainte de a fi arestat. Ca răspuns la ameninţările violente ale suspectului, unul dintre poliţişti a tras cu pistolul cu electroşocuri de două ori, a explicat ministrul de interne.

Francez islamist

Sursă foro: Arhiva EVZ

Atac mortal la Paris. Atacatorul are legături cu islamul radical

Agresorul, Armand R., un francez născut în 1997 la Neuilly-sur-Seine, ar fi strigat "Allah akbar" către şoferul de taxi şi poliţişti înainte de a fi arestat, a explicat Gérald Darmanin.

Individul, care locuieşte cu părinţii săi în Essonne, este cunoscut de serviciile de informaţii pentru legăturile sale cu islamul radical. Dar şi pentru probleme psihice, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro. Gérald Darmanin a precizat că suspectul „urmează un tratament psihiatric şi neurologic".

În iulie 2016, acelaşi individ a fost arestat de către DGSI (Direcţia Generală de Securitate Internă). Acesta era suspectat că dorea să comită un act violent cu un cuţit în La Défense. Gérald Darmanin a adăugat că acesta a fost condamnat în acelaşi an la patru ani de închisoare pentru aceste fapte.

Potrivit jurnalistului specializat în terorism Wassim Nasr, de la France 24, atacatorul a filmat o înregistrare video de două minute. Acesta îşi revendică responsabilitatea înainte de a comite atacul.

În aceasta, el se declară „susţinător al califatului Statului Islamic". Atacatorul a jurat „credinţă califului Abu Hafs". De asemenea, el a afirmat că acţionează pentru a-i „răzbuna pe musulmani".