Evenimentul Zilei > International > Atac la Capitoliu. Un bărbat a intrat cu mașina în baricada amenajată de polițiști și a tras mai multe focuri de armă
Atac la Capitoliu. Un bărbat a intrat cu mașina în baricada amenajată de polițiști și a tras mai multe focuri de armă

Atac la Capitoliu. Un bărbat a intrat cu mașina în baricada amenajată de polițiști și a tras mai multe focuri de armă

Un bărbat înarmat a intrat cu mașina în baricada Capitoliului. Atacatorul a ieșit apoi din autoturism, a tras mai multe focuri de armă, după care s-a sinucis. Nimeni nu a fost rănit. Anul trecut, un polițist a fost ucis, iar altul a fost rănit, într-un incident similar.

Este din nou alertă la Capitoliu după ce un bărbat a intrat cu mașina în baricada amenajată de polițiști. În urma impactului mașina a luat foc, dar atacatorul a reușit să coboare din autoturism. Acesta era înarmat și a tras câteva focuri în aer. Incidentul a avut loc duminică dimineață.

„Imediat după ora 4:00 a.m., un bărbat a intrat cu mașina sa în baricada de la East Capitol Street și Second Street. În timp ce bărbatul ieșea din mașină, aceasta a fost cuprinsă de flăcări. Bărbatul a tras apoi mai multe focuri de armă în aer de-a lungul East Capitol Street”, a precizat Poliția Capitoliului.

Atacatorul s-a sinucis

Poliția a intervenit imediat după ce au fost auzite focurile de armă. Atacatorul a ales însă să se sinucidă înainte să fie reținut de forțele de ordine.

„Când ofițerii noștri au auzit focurile de armă, au răspuns imediat și în timp ce se apropiau de bărbat, acesta s-a împușcat. Nimeni altcineva nu a fost rănit”, a mai anunțat Poliția Capitoliului.

Oamenii legii investighează acum trecutul bărbatului. Incidentul de duminică are loc la mai bine de un an după ce un alt vehicul s-a izbit de o baricadă de la Capitoliu. Atunci un polițist a fost ucis, iar altul a fost grav rănit, potrivit newsweek.ro.

Un alt atac a avut loc, sâmbătă, tot în SUA, de data aceasta în Pennsylvania. Un om a murit și alți 17 au fost răniți după un bărbat a intrat cu mașina în mulțime. Oamenii participau la un eveniment de caritate organizat în memoria victimelor unui incendiu care a ucis 10 persoane, săptămâna trecută. Atacatorul a reușit să fugă de la locul faptei și a mai ucis încă o femeie. A fost în final arestat.

Alt incident de securitate

Un alt incident de securitate a avut loc joi în SUA. Un bărbat înarmat, a încercat să pătrundă în clădirea FBI din Cincinnati, statul Ohio. Alarma s-a declanșat imediat, iar suspectul a fugit. A fost urmărit până într-un lan de porumb unde a început să tragă asupra polițiștilor. A fost ucis în urma schimbului de focuri.

Poliția nu a dezvăluit numele bărbatului, dar potrivit New York Times, ar fi vorba despre Ricky Schiffer (42 de ani), un cetățean american cu opinii de extremiste.