Tragedie în Muntenegru. Atacatorul era vânător și avea mai multe arme. Au fost declarate trei zile de doliu după masacrul de la Cetinje

Tragedie în Muntenegru. Atacatorul era vânător și avea mai multe arme. Au fost declarate trei zile de doliu după masacrul de la Cetinje Atac armat. Sursa: Laura Lee Cobb | Dreamstime.com

Într-un oraș din sud-vestul statului Muntenegru, un bărbat a deschis focul întâmplător în cartier, ucigând mai multe persoane. Atacul a avut loc după o dispută familială.

UPDATE, 14 august: Directorul Poliției din Muntenegru a transmis, vineri, că masacrul care a avut loc vineri a început în casa pe care ucigașul, Vučko Borilović, o avea închiriată unei familii cu doi copii.

Șeful Poliției a precizat că bărbatul i-a ucis prima dată pe copii, după care a împușcat-o pe mama copiilor. Borilović  l-a sunat pe soțul femeii și i-ar fi spus ce a făcut. Femeia a murit după câteva ore pe patul unui spital.

Ne puteți urmări și pe Google News

Surse din anchetă au precizat că bărbatul a fost ucis de un vecin care a tras asupra lui și nu de către polițiști. Înainte de a fi ucis, bărbatul a tras și asupra ambulanței pe care a împiedicat-o astfel să se apropie de răniți.

Ucigașul era vânător și poseda, în mod legal, arme de vânătoare. El era căsătorit și avea trei copii.

UPDATE: Potrivit ultimelor informații, făcute publice de autorități, atacatorul ar fi tras peste 100 de gloanțe. De asemenea, el ar fi fost ucis de un vecin care a intervenit să îl oprească și nu de un polițist cum se anunțase inițial.

Tragedie în orașul Cetinje din Muntengru, unde un bărbat de 34 de ani a deschis focul asupra mai multor persoane, după o dispută familială.

Oamenii legii au anunțat că cel puțin 11 persoane au fost ucise, iar altele au fost transportate la spital în stare critică. Orașul unde a avut loc tragedia se află la 40 de kilometri de Podgorița.

Printre persoanele grav rănite se află și un agent de poliție, care a încercat să-l oprească pe atacator.

Tragedie într-un oraș din Muntenegru. Oamenii legii au intervenit în forță

La apariția oamenilor legii, bărbatul a început să tragă în ei, moment în care a fost împușcat mortal de forțele de ordine.

France Presse a scris că atacul armat este cel mai sângeros produs în Muntenegru din ultimii ani.

Premierul muntenegrean Dritan Abazovic a scris pe canalul său Telegram că a avut loc "o tragedie fără precedent" la Cetinje, făcând apel la națiune "să fie, în gândurile lor, alături de familiile victimelor nevinovate, de rudele lor, de prieteni și de toți locuitorii din Cetinje".

De asemenea, mai mulți martori au declarat că atacatorul a început să tragă, la întâmplare, inclusiv în copii. Patru dintre cei răniți au fost transportați la spitalul din orașul Cetinje, iar cei cu răni mai grave au fost transportați de urgență Centrul clinic din Podgorica, scrie cbs.news.com.

În altă ordine de idei, joi, un bărbat a încercat să pătrundă, înarmat, într-un sediu FBI din Ohio. În urma schimburilor de focuri de armă, bărbatul a fugit.

După ce suspectul a plecat de la fața locului, a început să tragă în poliție dintr-un lan de porumb. La fața locului au sosit și negociatori ai FBI.

Oficialii FBI de la Biroul din Cincinnati au confirmat că situația a escaladat după ce un bărbat înarmat a apărut la birou și ar fi făcut amenințări. Până acum nu au fost oferite  informații despre prinderea făptașului.