Evenimentul Zilei > Sport > Atac fără precedent la adresa lui Gică Hagi. „Nu are nimeni curaj să-i spună”
Atac fără precedent la adresa lui Gică Hagi. „Nu are nimeni curaj să-i spună”

Atac fără precedent la adresa lui Gică Hagi. „Nu are nimeni curaj să-i spună”

O critică dură a fost lansată de un fost fotbalist român.

O serie de critici cu care Gheorghe Hagi s-a confruntat foarte rar au fost lansate, miercuri, de un fost fotbalist român. Este vorba despre Alin Stoica (40 de ani), ex-component al formației belgiene Anderlecht Bruxelles. El a contestat poziția „Regelui”, considerat de majoritatea românilor cel mai mare fotbalist din istoria țării.

Unul dintre reproșurile lansate de Stoica a fost legat de jucătorii produși de Academia Viitorului, care nu reușesc să se impună pe nicăieri după ce pleacă de la Ovidiu.

„Chiar am văzut recent un interviu acordat de Anamaria Prodan. Dacă n-are cineva curaj să-i răspundă (n.r. – lui Hagi)? El se crede cel mai mare jucător din toate timpurile. Când jucătorii ies în Occident, sunt turiști japonezi! Tot urlă că scoate campioni. Ce campioni scoate? N-are nimeni curaj să-i spună”, a afirmat Alin Stoica la Pro X.

El și-a adus aminte că Hagi a plecat în 1992, de la Real Madrid, și a ajuns la Brescia. Italienii erau pregătiți la acea vreme de Mircea Lucescu. În 1994, după Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii, mijlocașul român s-a transferat la FC Barcelona.

„De ce a plecat de la Real Madrid la Brescia? Nu găsea altă echipă? Urlă că e cel mai bun din toate timpurile…Au fost fotbaliști mai mari. Dacă se putea pleca înainte de Revoluție, ar fi fost jucători și mai mari. Liță Dumitru n-a fost  fotbalist? Mulțescu n-a fost fotbalist? Rodion Cămătaru n-a fost fotbalist? Cârțu n-a fost fotbalist? De Balaci și Dobrin nici nu mai zic.

N-a zis nimeni că n-a fost un fotbalist mare. Dar au fost jucători mai mari decât el”, a mai afirmat Alin Stoica. Băiatul lui Tudorel Stoica, fost căpitan al Stelei, a fost considerat un jucător cu mare potențial, dar n-a reușit niciodată să confirme. A trecut pe la Steaua, Anderlecht, FC Brugge, Siena, FC Național, Poli Timișoara sau Gent. A jucat 12 meciuri pentru națională, înre 1998 și 2003.