Evenimentul Zilei > Politica > Atac cu substrat la adresa lui Iohannis: „Este revoltătoare ipocrizia preşedintelui de a vorbi despre drepturile copiilor”
Atac cu substrat la adresa lui Iohannis: „Este revoltătoare ipocrizia preşedintelui de a vorbi despre drepturile copiilor”

Atac cu substrat la adresa lui Iohannis: „Este revoltătoare ipocrizia preşedintelui de a vorbi despre drepturile copiilor”

Marcel Ciolacu s-a arătat revoltat faţă de preşedintele Iohannis, care a vorbi despre drepturile copiilor în timp ce el şi Guvernul ţin şcolile închise.
Marcel Ciolacu s-a arătat revoltat cu privire la decizia şefului statului  de a vorbi de drepturile copiilor, în contextul în care el şi guvernul ţin şcolile închise, nu oferă acces la educaţie şi nu dau bani în plus la alocaţii.

„Este revoltătoare ipocrizia preşedintelui Klaus Iohannis de a vorbi despre drepturile copiilor în timp ce şeful statului şi Guvernul ţin şcolile închise.

Este revoltătoare ipocrizia preşedintelui Iohannis de a vorbi despre drepturile copiilor, când atât el, cât şi Guvernul său ţin şcolile închise, când peste 1 milion de copii nu au acces la educaţie, pentru că Guvernul său nu a asigurat tabletele destinate tocmai copiilor nevoiaşi şi când au făcut tot posibilul să blocheze dublarea alocaţiilor. Un preşedinte responsabil nu doar şi-ar colora palatul în albastru, ci s-ar preocupa de implementarea Legii privind pachetul minim de servicii pentru copii şi familiile acestora, lege elaborată în parteneriat cu UNICEF România şi votată în unanimitate în Parlament”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Iohannis, de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului: Bătaia nu e ruptă din rai! Fiecare copil trebuie protejat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, anual, 16.000 de copii sunt victime ale abuzului, neglijării, exploatării şi altor forme de violenţă, punctând că este nevoie ca toate instrumentele, inclusiv cele legale, să fie folosite pentru a preveni traumele.

„Stigmatizarea, discriminarea şi abuzurile, din păcate, sunt probleme reale, grave, care nu pot fi sub nicio formă tolerate! Anual, 16.000 de copii sunt victime ale abuzului, neglijării, exploatării şi oricărei alte forme de violenţă. Avem obligaţia să conştientizăm traumele la care sunt supuşi aceşti copii şi să folosim toate instrumentele, inclusiv cele legale, pentru a le preveni. Bătaia nu e ruptă din rai!”, a spus Iohannis, vineri, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis: fiecare copil trebuie protejat și trebuie să i se ofere șanse egale la educație și dezvoltare.

„Fiecare copil trebuie să fie protejat și să aibă șanse egale de a-și atinge potențialul. De aceea, principiile non-discriminării, dreptul la viață și dezvoltare, respectul față de opiniile și interesele copiilor trebuie să se afle constant pe agenda publică, să se regăsească în practicile instituțiilor de orice fel, dar și ale cetățenilor în viața de zi cu zi. Temele pe care le-am abordat în discuția de astăzi au vizat, printre altele, accesul copiilor aflați în sistemul de protecție socială la diverse servicii, cum sunt, de exemplu, cele din sănătate, mai ales în contextul epidemiei de COVID-19, dar și susținerea pentru o viață independentă, în special prin măsuri legate de educație, formare profesională și asigurarea unei locuințe adecvate”, a concluzionat preşedintele.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: