Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac asupra presei. Atentat cu bombă la o televiziune importantă
Atac asupra presei. Atentat cu bombă la o televiziune importantă

Atac asupra presei. Atentat cu bombă la o televiziune importantă

Atac cu bombe incendiare asupra unui post de televiziune elen situat într-o suburbie a orașului Pireu. Din primele informații nu există răniți, dar zidurile clădirii au fost avariate de explozii.

Atac cu bombe incendiare asupra unui post de televiziune elen. Autori necunoscuţi au aruncat cinci bombe incendiare asupra sediului postului elen Skai TV din Neo Faliro, suburbie a oraşului Pireu (regiunea Attica din centrul Greciei), în noaptea de vineri spre sâmbătă.  Informația a fost prezentată de agenţia elenă de presă ANA.

Exploziile au cauzat „pagube mari ” postului

Potrivit poliţiei, trei dintre bombe au aterizat în interiorul clădirii şi două în afara acesteia, deteriorând zidurile.

Incidentul a fost condamnat de autorităţi şi de clasa politică, scrie Agerpres.

Nu au fost raportate victime, totuși, forța exploziei a cauzat „pagube mari” postului, a raportat Skai TV.

Alte două posturi de radio, Zougla.gr și ANT1, au declarat că au primit apeluri telefonice anonime la ora 1.45 dimineața. O persoană necunoscută a avertizat că o bombă a fost plasată la sediul postului TV Skai și că aceasta va exploda în 45 de minute.

„Străinul a dat o marjă de 45 de minute și a spus de trei ori că nu este o farsă”, au transmis jurnaliștii de la Zougla.

Polițiștii au fost alarmați pentru a evacua zona înainte de explozie.

Jurnaliști impușcați în plină stradă

Atac cu bombe incendiare asupra unui post de televiziune elen. La începutul lunii martie, trei angajate ale unui post de televiziune au fost împuşcate mortal de bărbaţi înarmaţi la Jalalabad, în estul Afganistanului. Atacul vine la mai puţin de trei luni de la asasinarea în aceleaşi circumstanţe a unei prezentatoare, au anunţat colegii lor.

„În această după-masă, trei dintre colegele noastre, tinere cu vârste între 17 şi 20 de ani, au fost împuşcate mortal de bărbaţi înarmaţi în oraşul Jalalabad”, a declarat pe data de 2 martie a.c. pentru AFP Zalmai Latifi, director al postului Enekaas TV.

Conform poliţiei, unul dintre atacatori, provenit din rândul talibanilor, a fost arestat.

La începutul lui decembrie, o prezentatoare de televiziune şi activistă care lucra de asemenea pentru Enekaas TV, Malalai Maiwand, a fost împuşcată mortal, împreună cu şoferul său la Jalalabad, în timp ce se ducea spre birou.