Evenimentul Zilei > International > Seism puternic în Grecia. Ce magnitudine a avut cutremurul
Seism puternic în Grecia. Ce magnitudine a avut cutremurul

Seism puternic în Grecia. Ce magnitudine a avut cutremurul

Un seism puternic s-a produs vineri 12 Martie 2021, la ora 14:57:52 (ora locală a României) în centrul Greciei. Nu există  însă informaţii imediate despre eventuale persoane rănite sau clădiri grav avariate.

Seism puternic în Grecia. Un seism puternic s-a produs vineri 12 Martie 2021, la ora 14:57:52 (ora locală a României) în centrul Greciei. Nu există  însă informaţii imediate despre eventuale persoane rănite sau clădiri grav avariate.

Cutremurul a avut o magnitudine de 5.8  și s-a produs la o adâncime de 10km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 126km SV de Thessaloniki, 173km N de Patra, 246km SE de Tirana, 247km S de Skopje, 253km NV de Piraeus, 255km NV de Athens, 285km S de Prizren

Institutul de Geodinamică din Atena a anunţat că epicentrul seismului a fost localizat la 16 km sud de oraşul Elassona din centrul Greciei şi s-a produs la o adâncime de 8,5 km.

Un cutremur puternic a lovit aceeaşi zonă săptămâna trecută, avariind grav sute de clădiri şi forţând locuitorii să-şi părăsească casele şi să se adăpostească temporar în corturile puse la dispoziţie de autorităţi.

Cutremur de 6 grade în Grecia pe 3 martie

Cutremurul s-a produs la ora 10:16:08 UTC și a avut magnitudinea 6.3 pe scara Richter. Seismul a avut loc la o adâncime de 8 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropiere de localitatea Larissa, la aproximativ 22 km Nord Vest, în zona centrală a Greciei. Unda de șoc a fost resimțită și în capitala statului grec, la Atena.

Distanțele față de alte orașe sunt următoarele: 128 km SV de Thessaloniki, 165 km N de Patra, 240 km NV de Piraeus și 241km NV de Athens. De asemenea, seismul a fost resimțit și în țările învecinate, Macedonia, Albania și Kosovo.

Cutremurul a fost urmat de o replică de 4,6 pe scara Richter.

Până în prezent nu au fost raportate pagube majore sau victime omenești.

Mai multe clipuri înregistrate în timpul seismului din Grecia au fost postate pe rețelele de socializare.

În ultima perioadă Grecia a fost lovită de un val de cutremure în urma cărora populația s-a panicat. multe persoane petrecând nopțile sub cerul liber.