Evenimentul Zilei > Social > Astăzi, proba la alegere la BAC. Calendar, subiecte și bareme EDU.ro
Astăzi, proba la alegere la BAC. Calendar, subiecte și bareme EDU.ro

Astăzi, proba la alegere la BAC. Calendar, subiecte și bareme EDU.ro

42.700 de elevi încearcă să treacă, astăzi, peste o nouă probă la Bacalaureat.

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat continuă, miercuri, 26 august, cu proba la alegere. Pentru cei mai mulți dintre elevii înscriși asta înseamnă Geografie. 42.700 de candidați susțin această sesiunea, iar dintre aceștia, 24.900 provin din promoția 2019-2020.

Examenul a început, luni, 24 august, cu proba la Limba și literatura română. Apoi, marți, s-a desfășurat cea obligatorie a profilului. Mâine este organizată cea de Limba și literatura maternă.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Reamintim că toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC – MS nr. 4.267/841/2020 sunt valabile și pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE