În cadrul Târgului Banii Tăi Expo, demarat ieri și care se va derula și astăzi în Capitală, beneficiarii pot afla dacă sunt acționari și pot înscrie de asemenea codul IBAN, la Depozitarul Central, pentru a încasa eventualele dividende.

„Sunt sute de mii de români care au acțiuni rezultate din planul de privatizare în masă la începutul anilor '90. Foarte mulți dintre ei au uitat sau nici nu știu că au aceste acțiuni. În cele două zile de târg, vineri și sâmbătă, au ocazia să descopere, gratuit, de la Depozitarul Central dacă au sau nu acțiuni. În general, discutăm de câteva sute de lei, bani pe care românii nu știu ca îi au și-i pot utiliza….Discutăm de câteva sute de lei de persoană, iar suma totală se ridică la 400 — 600 milioane de euro. Sunt sume colosale deținute de sute de mii de români, unii dintre ei pot să moștenească. Persoanele interesate se pot prezenta la cortul Depozitarului Central din Piața Universității cu buletinul pentru a obține o adeverință dacă au acțiuni, la ce companii și câte titluri dețin. Ulterior, se pot adresa unui broker pentru a vinde acțiunile", a spus Lucian Anghel, citat de Agerpres.
Depozitarul Central va oferi o serie de servicii gratuite în cadrul târgului Banii Tai Expo 2016, organizat în Piața Universității.

Specialiști ai instituției vor putea comunica celor care doresc dacă sunt acționari ai emitenților listați pe bursă. În plus, deținătorii de instrumente financiare care nu sunt clienți ai unei case de brokeraj și doresc încasarea dividendelor în contul bancar propriu își vor putea înregistra tot gratuit codul IBAN, pe baza unui extras de cont de la bancă.