Evenimentul Zilei > Social > Astărăstoae va susţine o conferinţă la universitatea care i-a găzduit pe Nelson Mandela, Kofi Anan şi Javier Solana
Astărăstoae va susţine o conferinţă la universitatea care i-a găzduit pe Nelson Mandela, Kofi Anan şi Javier Solana

Astărăstoae va susţine o conferinţă la universitatea care i-a găzduit pe Nelson Mandela, Kofi Anan şi Javier Solana

Profesorul Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România şi rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi a fost invitat de London School of Economics pentru a susţine o conferinţă.

Tema conferinţei este "Ne îndreptăm spre o politică globală în sănătate? Celebrarea a 25 de ani de cercetare şi predare a disciplinei Politici în sănătate".
Cercetat de DNA
"Sunt onorat că am fost invitat de către organizatori la această conferinţă. Fără falsă modestie, este o recunoaştere a unei activităţi profesionale care te susţine în a continua, chiar şi în momente grele, drumul pe care ai mers", a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, citat de Agerpres. Reamintim că rectorul UMF Iaşi este cercetat de DNA pentru trucarea unei licitaţii, iar Agenţia Naţională a Integrităţii (ANI) a arătat că Astărăstoae se află în stare de incompatibilitate, conducând Institutul de Medinică Legală Iaşi şi Colegiul Medicilor. 
Universitatea cu laureaţi Nobel
Conform Agerpres, London School of Economics and Political Science (cunoscută sub denumirea informală London School of Economics) a fost fondată în 1895 de Societatea Fabian din care făcea parte şi George Bernard Shaw. În 1900, LSE a fuzionat cu Universitatea din Londra. London School of Economics are aproximativ 8700 de studenţi, 1300 de cadre didactice şi un buget de 220 de milioane de lire sterline în 2009 ( din care 23 de milioane de lire provin din granturi de cercetare). Universitatea este organizată în 25 de departamente academice şi 15 centre de cercetare. Un număr de 15 laureaţi ai Premiului Nobel, dintre care 11 în economie, sunt absolvenţi ai London School of Economics.
Printre personalităţile care au susţinut conferinţe la London School of Economics se numără Kofi Anan, Bill Clinton, Nelson Mandela, John Major, George Soros, Javier Solana.
CITEŞTE ŞI: Rectorul UMF Iaşi, ieri la DNA, azi, cetăţean de onoare

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: