Evenimentul Zilei > Social > Asta ne mai lipsea! Ce pericol pândește omenirea, în plină pandemie de coronavirus
Asta ne mai lipsea! Ce pericol pândește omenirea, în plină pandemie de coronavirus

Asta ne mai lipsea! Ce pericol pândește omenirea, în plină pandemie de coronavirus

Alertă la nivel mondial și nu are legătură cu pandemia de coronavirus.

O adevărată criză a prezervatilor se întrevede la orizont, anunță cel mai mare producător din lume. Măsurile impuse de autorități din cauza pandemiei de Covid-19 au forțat compania să oprească producția, informează FMT News.

Este vorba despre firma Karex Bhd, din Malaezia, care face 20% din producția globală de prezervative. În cele trei fabrici din țară s-a sistat munca încă de acum 10 zile, astfel că nu peste mult timp mijloacele contraceptive vor fi o raritate la rafturi.

Prin închiderea Kares Bhd, piața mondială de prezervative ajunge la un deficit de 100 de milioane de produse, care în mod normal ar fi fost distribuite de mărci precum Durex. A nu se uita că, pe lângă cele comercializate, o parte din praezervative ajung în diverse programe naționale de sănătate.

„Ne vom confrunta cu o criză de prezervative la nivel mondial, ceea ce va fi înfricoșător”, a declarat Goh Miah Kiat, CEO Karex. „Grija mea este că pentru programele umanitare din Africa criza nu va dura două săptămâni sau o lună. Ar putea dura câteva luni”, a adăugat acesta.

Dintre statele Asiei de Sud-Est, Malaezia este cel mai afectat, cu 2.100 de cazuri de coronavirus confirmate și 26 de decese. În toată țara a fost decretată starea de alertă, valabilă până pe 14 aprilie.