După ce a afirmat că Firea caută doar scandal, insistând cu deschiderea teatrelor, Nicușor Dan o ironizează din nou, suținând că, în cazul în care ar câștiga alegerile, i-ar găsi un loc în Primăria Capitalei, dar nu găsește nicio poziție potrivită pentru ea.

Aș vrea să întorc politețea Gabrielei Firea, dar nu găsesc nicio poziție în primărie pentru care să fie potrivită, nicidecum cea de viceprimar. N-aș recomanda-o nici ca președinte de scară de bloc (o responsabilitate serioasă, dar mai mică decât viceprimar): s-ar plânge că n-o ajută nimeni și ar da în judecată pe toată lumea”, i-a transmis Nicușor Dan.

Săptămâna trecută, Nicușor Dan afirma că Gabriela Firea „caută din nou scandalul şi victimizarea” anunţând deschiderea teatrelor, deşi reglementările naţionale interzic pentru moment spectacolele în spaţii închise.

„Gabriela Firea caută din nou scandalul şi victimizarea anunţând deschiderea teatrelor, deşi reglementările naţionale interzic pentru moment spectacolele în spaţii închise. Gabriela Firea, dacă ar fi fost un primar responsabil, ar fi pregătit înainte de 1 iunie spaţiile în aer liber pentru organizarea spectacolelor, iar de la 1 iunie teatrele din Bucureşti şi-ar fi început activitatea”, a declarat Nicuşor Dan, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

Primarul general al Capitalei, a scris, sâmbătă, pe Facebook, că teatrele şi instituţiile de spectacole administrate de Primăria Capitalei se redeschid pentru public începând de luni. Ea preciza că, pentru reluarea evenimentelor, fiecare instituţie de spectacol îşi va lua toate măsurile necesare de siguranţă pentru artişti şi spectatori, iar programarea spectacolelor va ţine cont în permanenţă de evoluţia epidemiologică în plan local şi de măsurile care sunt necesare, conform reglementărilor în vigoare, astfel încât să nu existe riscuri de infectare a participanţilor la manifestări.

Ulterior, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a afirmat că primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare.