Pentru înscriere, cei interesați se pot prezenta atât la sediul centrului militar zonal/județean sau de sector pe a cărui rază își au domiciliul, cât și la oricare alt centru militar zonal/județean sau de sector, în situația în care locul de muncă sau reședința temporară diferă de localitatea de domiciliu.

540 de lei pentru un soldat, să stea acasă

Cei care aplică pentru un post de rezervist voluntar vor beneficia de o remunerație care nu este de neglijat și vor primi în cont 30% din solda unui militar aflat în serviciul permanent.

Dacă avem în vedere că în cazul unui soldat profesionist salariu lunar este de 1.857 de lei, rezervistul voluntar va avea de încasat, după perioada de instrucție, când stă acasă, aproximativ 540 de lei. Pe același principiu, un subofițer rezervist voluntar va încasa 720 de lei, iar un locotenent-colonel din categoria rezervist voluntar va avea un venit de aproape 1.200 de  lei.

În plus, cât timp este în programul de instruire, voluntarul primește soldă întreagă, la fel ca un militar profesionist, adică 1.857 de lei în cazul unui soldat, 2.400 de lei pentru un subofițer si 4.000 de lei pentru un ofițer superior.