Ce pățești în sistemul sanitar din România. Gest incalificabil al personalului medical. Update

Ce pățești în sistemul sanitar din România. Gest incalificabil al personalului medical. Update Sursa foto: Dreamstime.com

O asistentă de la Spitalul TBC din Galați a fost prinsă că fura cardurile pacienților, iar apoi le utiliza în scopuri personale.

Update: 

Asistenta prinsă că fura cardurile bancare ale pacienților de la Spitalul TBC Galați a fost pusă sub control judiciar. În cursul zilei de miercuri, procurorii au descins la domiciliul ei, fiind ridicate mai multe probe.

„Din probatoriul administrat a reieşit că, în perioada 2019 – 2023, la intervale diferite de timp, femeia ar fi sustras de la colegi de muncă, dar şi de la pacienţi, în timpul programului de lucru, diferite sume de bani, carduri bancare şi tichete tip voucher de vacanţă. Ulterior, acesta ar fi vândut voucherele şi, folosindu-se de datele de identitate ale persoanelor, ar fi efectuat mai multe tranzacţii frauduloase online, dar şi la comercianţi fizici din municipiul Galaţi. Prejudiciul a fost estimat la 2.500 de lei”, a transmis IPJ Galați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Știre inițială:

O asistentă din Galați a furat cardurile pacienților din spital timp de patru ani, fără ca nimeni să-și dea seama o perioadă bună de timp. Bănuielile au început când pacienții au început să se plângă că le lipsesc bunurile.

Cardurile mai multor pacienți din Galați, furate de o asistentă

Prejudiciul urmează să se stabilească în această cauză. Colegii asistentei de 49 de ani au început la un moment dat să bănuiască faptul că aceasta fura cardurile, însă până acum nu au avut dovezi.

În perioada cuprinsă între 2022 și 2023, aceasta a utilizat cardurile pacienților pentru plăți în scopuri personale. Femeia este acum învinuită de efectuarea de tranzacții bancare frauduloase și de accesarea sistemelor informatice fără autorizație.

Dosarul este gestionat de către Parchetul de pe Lângă Tribunalul Galați. Asistenta a fost reținută, iar astăzi se va lua o decizie în privința ei.

Mai mult, se pare că și unui medic i-ar fi dispărut cardul. Această asistentă era lăudată pentru activitatea ei și lucra acolo de mai bine de 13 ani.

Asistentă

Sursa foto: Arhiva EVZ

I-a furat cardul de credit unui pacient care se afla pe moarte

Astfel de cazuri nu se întâmplă doar la noi. În 2020, o asistentă din SUA a fost acuzată că a furat un card de credit care aparținea unui pacient care se afla pe moarte, ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

A fost acuzată că a sustras un card de credit care aparținea unui pacient aflat în stadiu terminal din cauza infecției cu coronavirus.

În plus, fiica pacientului afirmă că asistenta ar fi utilizat cardul pentru a achiziționa combustibil și alimente, totalizând aproape 60 de dolari.

Asistentă medicală

Susra foto: Rido | Dreamstime.com

Fiica bărbatului a descoperit totul

Fiica bărbatului a descoperit furtul atunci când a primit o notificare că tatăl său a efectuat o plată pentru combustibil cu cardul, deși, de obicei, el achita în numerar. Mai mult, la momentul în care s-a efectuat plata, tatăl său se afla în spital în stare gravă.

Evident că știam că este un angajat din spital, din moment ce alte persoane nu au voie să intre. Vreau doar să știu de ce a profitat de starea tatălui meu pentru a face așa ceva.

Vreau să știu cum s-ar simți ea dacă cineva i-ar face asta unei persoane dragi ei. Atunci când oamenii fac astfel de lucruri, nu cred că gândesc în acest fel”, a mai spus aceasta, potrivit Mirror.