Editura Evenimentul si Capital

ASF a eliminat comisioanele pentru înregistrarea titlurilor de stat

14-04/bursa1-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 166 Vizualizari

Tariful pentru înregistrarea la Autoritatea de Supraveghere Financiară a instrumentelor financiare în cazul titlurilor de stat nu se mai aplică, iar cota din valoarea tranzacţiilor cu obligaţiuni, inclusiv cele convertibile în acţiuni, se reduce cu 50%, până la 0,02%, a hotărât miercuri Consiliul ASF.

Consiliul a decis, în şedinţa din data de 20 august, permanentizarea preluarea reducerilor operate pentru tarifele şi comisioanele percepute participanţilor de pe piaţa de capital precum şi operarea unor noi scăderi. Astfel, cota din valoarea tranzacţiilor cu obligaţiuni, inclusiv cele convertibile în acţiuni, se reduce cu 50% până la 0,02%; cota din valoarea tranzacţiilor cu titluri de stat (0,0004%) nu se mai aplică; tariful pentru înregistrarea la ASF a instrumentelor financiare (cu excepţia titlurilor de stat) se reduce cu 50% până la 500 de lei; tariful pentru înregistrarea la ASF a instrumentelor financiare în cazul titlurilor de stat nu se mai aplică', se arată în comunicatul citat.

Totodată, consiliul a decis reducerea - de la 0,15% la 0,06% din valoarea tranzacţiilor raportate - a cotei percepute pentru monitorizarea tranzacţiilor efectuate în afara pieţelor reglementate şi a sistemelor alternative de tranzacţionare (OTC).

Cota percepută pentru tranzacţiile derulate în afara pieţelor reglementate şi a sistemelor alternative de tranzacţionare de tipul tranzacţiilor se reduce cu 50%, de la 0,04% până la 0,02%. Tarifele reduse se vor aplica începând cu data de 16 septembrie 2014, iar noile modificări fac parte din planul de acţiune aferent programului STEAM.

Tarifele reduse se vor aplica începând cu data de 16 septembrie 2014.

ULTIMA ORA. Cu cine STA IN CELULA Radu Mazare!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI