Evenimentul Zilei > EVZ Special > Asasinarea profetului evreu care l-a învățat pe Hitler să câștige inimile germanilor
Asasinarea profetului evreu care l-a învățat pe Hitler să câștige inimile germanilor

Asasinarea profetului evreu care l-a învățat pe Hitler să câștige inimile germanilor

Se spune depre el că l-a învățat pe Adolf Hitler să controleze mulțimile și să realizeze efectul dramatic, fiind cunoscut ca „profetul” sau „astrologul Führer-ului”.

Născut pe 2 iunie 1889 la Viena, ca Herschel Chaim Steinschneider, și-a luat numele Erik Jan Hanussen pretinzând că este un aristocrat danez, fiind de fapt un evreu din Moravia.

Tatăl lui Hanussen, Siegfried Steinschneider (1858-1910), a fost actor și îngrijitor al unei sinagogi, care s-a căsătorit cu cântăreața Antonie Julie Kohn, la Viena.

Părinții lui au călătorit constant prin Austria și Italia cu trupe de actorie și muzicale, luându-l pe Hanussen cu ei.

Erik Jan a devenit celebru ca hipnotizator, clarvăzător, mentalist, ocultist și astrolog.

După Primul Război Mondial, Hanussen a dat un spectacol de hipnoză la Scala din Berlin, care l-a catapultat în cele mai înalte sfere.

A fost acceptat în elita militară și de afaceri din Germania, devenind, de asemenea, apropiat de membrii SA, fiind un susținător al naziștilor, în ciuda ascendenței sale evreiești, care era un secret public.

Au circulat multe povești despre întâlnirile sale cu Hitler, inclusiv una cu puțin înainte de alegerile din noiembrie 1932, în timpul căreia Hanussen l-a învățat pe Hitler tehnicile sale de control al mulțimii și de a folosi gesturi și pauze dramatice.

Era destul de apropiat de alți oficiali naziști importanți, cărora le împrumutase adesea bani, inclusiv Wolf-Heinrich Graf von Helldorf, Karl Ernst și Friedrich Wilhelm Ohst.

Prezicerea incendiului Reichstagului, un eveniment decisiv care a permis recent numitului cancelar al Germaniei, Adolf Hitler, să preia puterea absolută în 1933, a fost cea mai faimoasă ispravă de clarviziune a lui Hanussen.

De asemenea, e posibil ca informațiile privilegiate pe care le avea să fi dus la moartea sa la scurt timp după aceea.

Hanussen a fost asasinat la 25 martie 1933, probabil de un grup de membri ai SA și a fost îngropat în grabă într-un câmp de la periferia Berlinului, lângă Stahnsdorf.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric

Publicat in categoriile: EVZ Special, Istoria secreta
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: