Chiar dacă nu sunt în concediu, gusturile românilor în timpul verii în ceea ce privește băutura se schimbă drastic față de sezonul rece și acest lucru este normal – vara, corpul nostru ne cere băuturi reci pentru a se răcori, iar iarna băuturi fierbinți pentru a se încălzi.

În acest articol vom prezenta cele mai îndrăgite băuturi de către români pe timp de vară.

Care sunt aromele preferate ale românilor în timpul sezonului estival?

Băuturi non alcoolice

Sucuri

Indiferent că au acid sau nu, sucurile sunt preferate atât de către copii cât și de către adulți pentru că au un gust răcoritor mai ales atunci când recipientelor lor sunt brumate și reci. În plus, sucurile cu arome fructate sau cola sunt foarte accesibile pentru publicul larg și se regăsesc în diferite cantități.

În momentul actual, sucurile pot să fie clasificate în mai multe categorii:

  • Sucuri acidulate sau fără acid
  • Sucuri naturale sau cu arome sintetice

Sucuri pot să fie savurate simple sau pot să fie combinate cu băuturi alcoolice pentru un gust mai intens. Atunci când sunt în combinație cu alcool, sunt preferate sucurile fără acid – cu excepția celor care conțin cola –  si tării precum: gin, tequilla, vodka, etc.

Ceaiuri

Ceaiurile sunt un MUST pe timpul verii pentru că ajută foarte mult în procesul de hidratare. Pentru că sezonul cald ne împinge către băuturi reci, ceaiurile cu gheață sunt preferate de către orice persoană.

Experții recomandă ceaiurile din plante naturale, fără conservanți și fără coloranți industriali pentru a aduce beneficii multiple asupra sănătății.

Smothie

Smothie-urile sunt în realitate sucuri naturale proaspete create prin combinarea de piure de fructe și legume alături de lapte, iaurt, înghețată, frișcă lichidă sau brânză de vaci.

Acestea sunt foarte sănătoase pentru organism și se recomandă crearea lor din fructe și legume proaspete de sezon. Cu toate acestea, experții recomandă consumarea a maximum 2 smoothie-uri pe zi de 3 ori pe săptămână pentru a nu avea un exces de zahăr în organism.

Cele mai îndrăgite smoothie-uri în timpul sezonului cald sunt cele pe bază de fructe de pădure, căpșuni, cireșe, mango, pepene, piersică, kiwi, ananas, spanac, sfeclă roșie, spirulină, ghimbir, castravete, etc.

Băuturi alcoolice

Vin

Vinul este o băutură iubită de către persoanele 18 +  și o întreagă industrie stă în spatele acestei băuturi. Există trei tipuri principale de vinuri: roșu, alb și roze, și o categorie secundară specifică fiecărui tip: sec, demisec și dulce. Fiecare sortiment de vin se poate servi cu un anumit tip de mâncare, dar se pot folosi și pentru a crea mâncăruri precum: feluri principale și deserturi.

Una dintre băuturile preferate ale românilor atunci când vine vorba de vin este șprițul: vin alb alături de apă minerala carbogazificată.

Șampanie

Și pentru că tot am vorbit despre vin este timpul să vorbim despre vin spumant.

Șampania este o băutură fină, care este de obicei consumată pentru a serba un eveniment important sau pentru o petrecere: dineu, gală și uneori chiar în cluburi.

Prețul unei șampanii poate să pornească de la câțiva zeci de lei și poate ajunge la câteva mii de lei.

Cocktailuri de vară

Preferate în special de către publicul feminin, cocktail-urile de vară sunt  foarte consumate în această perioadă. Cocktail-urile pot să fie atât alcoolice cât și non alcoolice, dar, de cele mai multe ori, se consumă cele alcoolice mai ales la plajă sau piscină.

Cocktailurile alcoolice se creează dintr-o combinație de tărie, suc și condimente. Cele mai preferate băuturi spirtoase pentru cocktail sunt: gin, whisky, vodka, tequilla.