Evenimentul Zilei > Actualitate > Armata rusă așteaptă ordinele lui Vladimir Putin pentru anul viitor. Ministrul Apărării pregătește darea de seamă pentru situația din Ucraina
Armata rusă așteaptă ordinele lui Vladimir Putin pentru anul viitor. Ministrul Apărării pregătește darea de seamă pentru situația din Ucraina

Armata rusă așteaptă ordinele lui Vladimir Putin pentru anul viitor. Ministrul Apărării pregătește darea de seamă pentru situația din Ucraina

Vladimir Putin este așteptat, miercuri, să stabilească obiectivele armatei ruse pentru anul viitor. El are programată o întrevedere cu înalții oficiali din cadrul Ministerului Apărării. La eveniment vor fi prezenți, prin sistem de videoconferință aproximaitv 15.000 de ofițeri superiori ai armatei ruse.

Vladimir Putin se va întâlni cu ofițerii armatei ruse pentru a stabili obiectivele armatei sale pentru anul 2023. El va avea o reuniune cu înalţi oficiali militari, miercuri, 21 decembrie, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, conform AFP.

Vladimir Putin va avea o reuniune extinsă cu Ministerul rus al Apărării (…) Vor fi rezumate activităţile forţelor armate ruse în 2022 şi vor fi definite sarcinile pentru anul viitor”, a precizat Kremlinul într-un comunicat de presă.

La reuniunea de miercuri va fi prezent și ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu. El va prezenta, în cadrul evenimentului „raportul cu privire la progresul operaţiunii militare speciale” în Ucraina, dar și pec el privind livrările de armament și echipamente militare, către forţele armate, a adăugat Kremlinul.

Aproximativ 15.000 de responsabili și ofițeri superiori ai armatei ruse vor lua parte la acest eveniment prin sistem de videoconferinţă, conform sursei citate. Această întâlnire va avea loc în contextul în care Vladimir Putin a renunţat în acest an să organizeze tradiţionala sa conferinţă de presă de final de an. El a întrerupt o tradiție anuală, care a început din anul 2001, de la momentul preluării puterii la Kremlin.

Rusia se confruntă cu mari probleme în Ucraina

Rusia, care a lansat în luna februarie, pe 24 februarie, mai exact o invazie asupra Ucrainei, sperând într-un succes militar rapid, se confruntă cu mari dificultăți pe front. Armata lui Vladimir Putin au înregistrat numeroase eșecuri în război, fiind nevoită să se retragă din mai multe zone pe care le-a ocupa inițial.

Vladimir Putin a recunoscut că situaţia este „extrem de dificilă” în cele patru regiuni din sudul şi estul Ucrainei. Rusia s-a grăbit să le anexeze, în contextul ofensivei ucrainene, de la începutul toamnei, în baza unor referendumuri controversate, în condițiile în care nu le controla pe deplin.

În anul 2022 Vladimir Putin a dispus mobilizarea a 300.000 de rezervişti ruşi în armată, fapt ce a avut numeroase consecințe. Mulți bărbați apți de război au părăsit țara și s-au refugiat în statele vecine sau, chiar mai departe. De asemenea, alții care nu au scăpat de mobilizare au fost trimiși în prima linie slab echipați și pregătiți, fapt ce a dus la o creștere a pierderilor înregistrate de Rusia în Ucraina, conform AFP.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: