Situație disperată în Rusia. La ce a apelat Putin pentru a reuși să mențină frontul în Ucraina

Situație disperată în Rusia. La ce a apelat Putin pentru a reuși să mențină frontul în Ucraina Sursa foto: captură video live The Telegraph

Situația Rusiei devine din ce în ce mai tensionată, pe măsură ce războiul a intrat în a nouă lună. Costurile uriașe pe care rușii au trebuit să le suporte ca urmare a conflictului izbucnit de ei sunt uriașe, iar pentru a se susține, Putin a apelat la metode de criză.

Situația Rusiei ca urmare a războiul a devenit critică, susțin oficialii de la Pentagon, ea aflându-se în situația în care este forţată să folosească bombe expirate pe măsură ce stocurile sale de muniţii scad după aproape zece luni de război în Ucraina.

Stocurile de muniție ale Rusiei sunt epuizate

Stocurile de muniție modernă ale Rusiei se epuizează rapid, având în vedere lupta constantă dusă de armată în Ucraina. Un oficial american a declarat că muniția Rusiei se va termina până la începutul anului viitor, dacă se continuă în același ritm de până acum.

Este probabil ceea ce îi determină să folosească bombe pe care le-am considera expirate. Cu alte cuvinte, încărcăm bomba şi ţinem pumnii în speranţa că va zbura sau că va exploda la aterizare”, a spus oficialul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceasta a mai adăugat faptul că Rusia folosește acum muniție învechită, ce a fost produsă în urmă cu mai bine de 40 de ani. Luna trecută, secretarul american al Apărării a menţionat problemele legate de stocurile de muniţie cu care se confruntă forţele ruse, pe care le-a pus pe seama problemelor logistice ale Moscovei şi a loviturilor forţelor ucrainene asupra depozitelor de muniţii ruseşti, informează Agerpres.

Rusia a recunoscut că a rămas fără arme și muniție

În luna iulie, Rusia recunoștea pentru prima dată, indirect, că se confruntă cu o lipsă de arme și muniție. Kremlinul a prezentat atunci Dumei, o propunere de lege federală care prevede „măsuri economice speciale” și care vizează „contraterorism și alte operațiuni” în afara granițelor ruse.

Printre acestea, s-a făcut referire la necesitatea de a repara în cât mai scurt timp armele și echipamentele militare folosite în „operațiune specială din Ucraina”. Mai precis, legea prevedea că sectoare întregi de activitate trebuie convertite la efortul de război pentru creșterea capacității productive a sectorului militar și pentru reorganizarea logisticii aprovizionării, potrivit Mediafax.