Evenimentul Zilei > International > UE s-a pus rău cu Donald Trump! Pas istoric pentru înființarea unei ARMATE EUROPENE. BREAKING NEWS
UE s-a pus rău cu Donald Trump! Pas istoric pentru înființarea unei ARMATE EUROPENE. BREAKING NEWS

UE s-a pus rău cu Donald Trump! Pas istoric pentru înființarea unei ARMATE EUROPENE. BREAKING NEWS

Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron au semnat un nou tratat de cooperare franco-german, la Aachen, în Germania, care prevede o apropiere dintre cele două ţări în sectorul apărării.

Cu acest prilej s-a reafirmat voința pentru creearea unei „armate europene”, în ciuda opoziției venite din partea președintelui american Donald Trump, potrivit Agerpres.ro.

Angela Merkel a precizat, la Aachen, că acest nou tratat, care îl completează pe cel din 1963, va consolida o cultură militară și o industrie de armament comună.

La rândul său, președintele francez, a declarat că proiectul trebuie trebuie dezbătut în cadrul unei discuţii asupra Europei cu cetăţenii ambelor ţări. 

„Există puteri autoritare care apar peste tot. Să construim deci o adevărată armată europeană pentru a ne proteja şi a avea o adevărată politică externă!”, a pledat el.