Evenimentul Zilei > Actualitate > Arma secretă a lui Marian Vanghelie în lupta cu ANI: scrisul indescifrabil
Arma secretă a lui Marian Vanghelie în lupta cu ANI: scrisul indescifrabil

Arma secretă a lui Marian Vanghelie în lupta cu ANI: scrisul indescifrabil

Săptămâna trecută edilul a primit o lovitură dură în procesul cu ANI: nu poate justifica 300.000 de euro. Vanghelie a completat într-un mod inedit declarațiile de avere.

Edilul Marian Vanghelie (PSD) a depus doar câteva declarații de avere în 13 ani, de când este primar al Sectorului 5. Și acelea, scrise în așa fel încât să nu se poată descifra ce avere deține.

Acum, ANI a decis să angajeze experți care să stabilească câți bani a făcut legal edilul și câți bani nu poate justifica. Inspectorii au constatat anul trecut că primarul Sectorului 5 nu poate justifica 180 de mii de euro din averea sa. În urma verificărilor făcute de expertul angajat de Vanghelie, suma pe care nu are cum să o explice se ridică acum la aproape 300 de mii de euro.

PSD-istul știe însă cum să scrie o declarație de avere,în așa fel încât mai mult să încurce, decât să descurce, după cum a remarcat ANI la precedentele sale declarații, inscripțiile fiind cel mai adesea ilizibile, neconforme cu realitatea sau cu cifre și zecimale de nedescifrat.

Pasionat de artă

A făcut asta și în 2008 și în 2012, când a candidat pentru al patrulea mandat de edil al Sectorului 5. Declarația de avere abia poate fi descifrată. Vanghelie are un apartament și o casă, de 110 și, respectiv, 108 mp și un autoturism Mercedes. El se mai laudă cu cinci ceasuri în valoare totală de 70.000 de euro și cinci tablouri de 85.000 de euro.

Primarul a mai acordat un împrumut în nume personal în valoare de „22600 00” lei unei persoane fizice, al cărei nume este și el ilizibil. Remunerația edilului s-a ridicat, anul trecut, la 55.896 lei, echivalentul unui venit lunar de 4.658 lei.