Evenimentul Zilei > Justitie > Interviu INCENDIAR: Cine a intrat în arhiva SIPA. Ministrul acuzat că și-a sustras dosarul compromitator
Interviu INCENDIAR: Cine a intrat în arhiva SIPA. Ministrul acuzat că și-a sustras dosarul compromitator

Interviu INCENDIAR: Cine a intrat în arhiva SIPA. Ministrul acuzat că și-a sustras dosarul compromitator

Mihai Gâdea a difuzat, luni seara, la Antena 3, un interviu înregistrat cu Ingrid Mocanu, fost director al Direcției de Avizare din Ministerul Justiției, care a făcut declarații pe marginea subiectului: arhiva SIPA.

Ingrid Mocanu, fost director al Directiei de Avizare din Ministerul Justitiei, vorbeste în interviu despre discuțiile care aveau loc în minister cu privire la dispariția dosarului Monicai Macovei din arhiva SIPA, după plecarea acesteia din fruntea Ministerului Justiției.

”Se spunea ca inclusiv dosarul domniei sale ar fi fost printre cele disparute”, a spus Ingrid Mocanu, aratand totodata ca in acel dosar ar fi existat informatii compromitatoare din viata privata si profesionala a Monicai Macovei, informatii despre care aceasta ar fi afirmat ca nu sunt reale.

Mihai Gadea: „Printre cei care au avut acces in arhiva SIPA ar fi fost si un jurnalist. E adevarat?”

Ingrid Mocanu: „Da, se vorba ca domnul Tapalaga ar fi fost informat. Nu stiu daca neaparat a avut acces in arhiva, dar fusese informat in legatura cu astfel de dosare si informatii din dosare”.

Mihai Gadea: „Domnul Tapalaga a lucrat in Ministerul Justitiei ca si consilier al doamnei Monica Macovei?”

Ingrid Mocanu: „Da, o perioada. Inainte de formarea comisiei, de a se lua decizia de dizolvare a SIPA”. (…)

Mihai Gadea: „Cine credeti ca are motive sa fie ingrijorat cu privire la publicarea acestor nume (lista anuntata de ministrul Tudorel Toader – n.r.)?”

Ingrid Mocanu: „Nu au de ce sa se ingrijoreze cei care sunt pe lista si si-au facut treaba, in mod legal. Sa fie ingrijorati cei care nu si-au facut treaba”.

Arhiva SIPA a fost readusă în atenția publică de Dan Andronic, care a mărturisit în mai multe articole publicate în Evenimentul zilei că arhiva ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de comisia desemnată de Monica Macovei, comisie formată din judecatorul Cristi Danileț și procurorul DNA Paul Dumitriu. Informațiile au fost negate atât de Monica Macovei, cât și de Cristi Danileț.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.