Odată cu această decizie s-a făcut un pas important pentru „desemnarea unui magistrat în Comisia de inventariere a fondului arhivistic SIPA”, subiect despre care Evenimentul zilei a scris recent.

Arhiva SIPA – evoluții!

Instanța de judecată a respins acțiunea formulată de către UNJR/Uniunea Națională a Judecătorilor din România/, având ca obiect anularea HG referitoare la arhiva SIPA!

Din 19 iulie, Ministerul Justiției așteaptă, de la CSM și asociațiile profesionale, propuneri pentru desemnarea unui magistrat în Comisia de inventariere a fondului arhivistic SIPA!”, a scris ministrul Tudorel Toader pe contul său de Facebook.

Noul mesaj al lui Tudorel Toader vine în contextul în care, marţi, 11 iulie, acesta anunţa că de miercuri Comisia de invetariere a Arhivei SIPA își începe activitatea. Ministrul Justiţiei preciza că nu va face publice numele membrilor Comisiei, pentru a-i proteja. „Pentru mâine (n.r. – miercuri), la orele 10:00, am convocat Comisia de inventariere a arhivei SIPA. Membrii Comisiei vor alege președintele acesteia. La orele 10.30, Comisia va începe activitatea de inventariere a arhivei !”, scria Tudorel Toader pe Facebook.

EVZ a publicat documente și informații senzaţionale despre cum fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a intrat chiar în prima zi de mandat, la 6 ianuarie 2005, în arhiva SIPA, însoțită de jurnalistul Dan Tăpălagă, care la acea dată nu avea nicio calitate în minister, nefiind angajat al instituției.

Citește TOATE EPISOADELE din Serialul dedicat ARHIVEI SIPA AI