Evenimentul Zilei > Actualitate > Arhiepiscopul Sucevei, transportat de urgență la Matei Balș. Este infectat cu Coronavirus
Arhiepiscopul Sucevei, transportat de urgență la Matei Balș. Este infectat cu Coronavirus

Arhiepiscopul Sucevei, transportat de urgență la Matei Balș. Este infectat cu Coronavirus

ÎPS Pimen, care este infectat cu COVID-19, va fi transferat în această seară cu elicopterul la „Matei Balș”. Boala Arhiepiscopului ar putea avanasa foarte rapid.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen,a fost depistat ca fiind infectat cu Coronavirus și urmează să fie transferat cu elicopterul la Spitalul de boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, scrie Monitorulsv.

Inițial, acesta a fost internat la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dar având în vedere vârsta sa și posibilitatea ca boala să avanseze foarte repede, acesta va ajunge luni seara în București.

Surse medicale au afirmat că s-a luat această decizie deoarece ÎPS Pimen are o formă de boală medie, care poate evolua cu ușurință spre o formă severă, având în vedere vârsta de peste 90 de ani a arhiepiscopului.

Cu același elicopter medical va fi transferat la „Matei Balș” și un alt pacient, tânăr, cu COVID-19, intubat, cu o formă foarte gravă de boală.