Arheologii au fost ÎNGROZIŢI când au făcut aceste DESCOPERIRI | FOTO

Arheologii au fost ÎNGROZIŢI când au făcut aceste DESCOPERIRI | FOTO

Deşi munca lor de zi cu zi presupune studierea trecutului istoric pe baza unor materiale păstrate, pe care chiar ei le caută, unele descopriri se dovedesc extrem de înfricoşătoare, chiar şi pentru ei. Descoperă.ro a realizat un top celor mai înspăimântătoare fenomene arheologice.

Gropile umplute cu mâini umane

Una dintre cele mai macabre descoperiri a fost făcută în în fostul oraş egiptean Avaris, în timp ce arheologii cercetau  palatul vechi de peste 3.600 de ani al regelui Khayan din Kykos. Aici au fost găsite patru gropi pline cu oase de mâini. Cercetătorii susţin că egiptenii tăiau mâinile inamicilor şi le puneau în astfel de gropi, ceea ce însemna că duşmanul era învins definitiv, scrie descoperă.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scena atacului canibal în masă

În anul 1994, în peşterile El Sidron, din nord-vestul Spaniei, cercetătorii au descoperit rămăşiţele a 12 oameni de Neanderthal înrudiţi: trei copii, trei adolescenţi şi şase adulţi. După studii intense, cercetătorii au ajuns la concluzia că o întreagă familie a fost vânată pentru a fi mâncată, în acest mod explicându-se moartea violentă a acestora. 

Cadavrele umane pietrificate

Anatomistul italian Girolamo Segato a devennit cunoscut pentru metoda sa de conservare a celor decedaţi printr-o metodă de mumificare. Procesul consta în injectarea unor substanţe chimice în organismul muribundului, la scurt timp după ce acesta a decedat. Procedeul său a rămas necunoscut deoarece savantul şi-a distrus toate notele de cercetare, înainte să moară în mod misterios la 44 de ani. Rezultatele sale sunt însă înfricoşătoare.