Evenimentul Zilei > Sport > Arbitrii au intrat în colimatorul șefilor fotbalului
Arbitrii au intrat în colimatorul șefilor fotbalului

Arbitrii au intrat în colimatorul șefilor fotbalului

Arbitrajul prestat de Radu Petrescu la partida Petrolul - Dinamo 2-2 i-a determinat pe Răzvan Burleanu, conducătorul FRF, și pe Gino Iogulescu, președintele LPF, să ceară măsuri drastice.

Petrolul și Dinamo au încheiat la egalitate, scor 2-2, partida disputată duminică seară, pe arena „Ilie Oană” din Ploiești, în etapa a 25-a a Ligii I la fotbal. Actorul principal al meciului a fost însă arbitrul Radu Petrescu.

„Centralul” a acordat foarte ușor lovitura de la 11 metri, din care gazdele au deschis scorul. Apoi, Petrescu le-a refuzat „câinilor roșii” două penalty-uri, iar gazdelor – unul.

„Arbitrii neperformanți nu vor mai fi delegați”

Flavius Stoican, antrenorul echipei Dinamo, n-a terminat meciul cu Petrolul pe banca tehnică, el fiind eliminat de arbitru în finalul primei reprize, pentru proteste. Meciul de la Ploiești n-a fost singurul din etapa a 25-a cu probleme de arbitraj, Gică Hagi acuzând și el că echipa sa, Viitorul Constanța, a fost dezavantajată flagrant de arbitrul Alexandru Tudor în partida pierdută, scor 1-2, cu ACS Poli Timișoara.

În urma acestor scandaluri, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a promis că va cere o reformă în arbitrajul românesc. „Ambele echipe au fost nemulțumite de arbitraj, ceea ce se întâmplă rar. Arbitrajul va intra într- o zonă de reformă. Arbitrii neperformanți nu vor mai fi delegați și, mai mult, nu vor putea arbitra nici în Liga a II-a sau a III-a”, a declarat Răzvan Burleanu.

LPF solicită de urgență Comisiei Centrale a Arbitrilor o analiză eficientă, ale cărei consecințe să fie aduse la cunoștința tuturor oamenilor din fotbal. Ar fi de dorit ca arbitrii care au greșit grav în acest retur să fie sancționați exemplar”, a reacționat și Gino Iorgulescu, președintele LPF.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: