Secretarul de stat Raed Arafat a spus, în emisiunea „Marius Tucă Show”, că organizarea plecării muncitorilor români în străinătate a lăsat de dorit.

„Acest lucru trebuia să se facă sub o organizare foarte riguroasă. Nimeni nu se aștepta la asta. Nu zice nimeni că au plecat brusc, asta se discută la nivel diplomatic, solicitarea de a da drumul la lucrători a venit pe cale diplomatică. Nimeni nu a crezut că vor chema 2000 de lucrători într-o singură zi”, a spus Raed Arafat.

El a declarat că muncitorii care pleacă acum în străinătate, vor intra în carantină la întoarcerea în țară.

„Eu cred ca va dura treaba asta și dacă vor veni în România vor fi bagați în carantină. Din ce știm, cel puțin, nu vor reveni în 2-3 zile. La întoarcere vor fi aplicate regulile de carantină, dar din ce știm nu vor reveni în 2-3 zile. S-a permis deocamdată plecarea, nu și întoarcerea”, a spus Raed Arafat.

Astfel, aproape 2.000 de persoane din mai multe județe din Transilvania și Moldova au fost aduse la Aeroportul Internațional din Cluj pentru a fi îmbarcate în curse charter cu destinația Germania. Este vorba de muncitori sezonieri angajați să lucreze în agricultură.